Kergejõustik
27. märts 2017, 18:03

ÕHTULEHE VIDEO | Talvel rahvusrekordi heitnud Orel sihib suvel 70 meetri joont ja MMi normi (1)

10. detsembril Tallinnas vasaraheite Eesti rekordi (68.71) püstitanud 20aastane Anna Maria Orel ei löö karge talve ees risti ette ja ilma tõttu heitetreeninguid vahele ei jäta. Järgmisel hooajal on tema siht tõusta U23 EMil poodiumile ja täita Londonis toimuva täiskasvanute MMi norm.

Paistab, et naudid iga ilmaga treenimist. Kas kevade tulekuga hakkad miinuskraade igatsema?

Kas ma nüüd seda päriselt naudin, pigem on asjad niimoodi olude sunnil: olen noor sportlane ja väljas heitmine on asendamatu.

Talvel õues treenimine on veidi vigastusohtlikum ja püüan end piisavalt teadlikult riietada. Soojad ilmad teevad ikka pigem meele heaks, kuna vasar hakkab kaugemale lendama ja lihas saab kiiremini soojaks.

Milline ilm peab õues olema, et sina ei lähe õue vasarat heitma?

Kui tuulekülm on alla -8 kraadi, siis ei ole eriti mõtet enam minna. Sellel aastal olen ükskord sisetingimustes heitnud. Ka pärast seda olid veel üsna krõbedad ilmad, kuid leidsime lahenduse: treener võttis neli vasarat ja mina tegin samal ajal rattal end seest soojaks, seejärel tegin väljas kiirkorras paar heidet ära, et saada kätte õige tunne. Hiljem läksime tagasi sisetingimustesse.

Millised eesmärgid oled endale hooaja eel seadnud, millised on kõige tähtsamad võistlused?

Kõige tähtsam võistlus on ikkagi U23-vanuseklassi EM, samuti sooviks ka täiskasvanute MMi normi täita. Tulemus võiks kindlasti alati numbriga 7, täpsemalt on minu siht 71 meetrit (MMi norm - toim).

Vaata videot ja saa teada, kuidas on Orelile mõjunud talvised jõusaalitreeningud Alar Seimi käe all.