Kaubavaguni reostuse likvideerimine Tapal 27. märtsil 2017.Foto: Kaspar Pokk / Kanal 2
Krimi
27. märts 2017, 18:21

Uudist täiendatud kell 20.05, 21.40 ja 23.30!

FOTOD | Venemaa kaubarongi tsisternid lekitasid tuleohtlikku vedelikku (19)

Venemaalt Eestisse tulnud kaubarongi tsisternid hakkasid esmaspäeval Ida- ja Lääne-Virumaal lekkima.

Esimene teade lekke kohta tuli Sondast kell 16.21. Lekkis mürgine ning tuleohtlik solvent. Kahe maakonna päästjad hakkasid reostust kokku korjama ja inimesi evakueerima. Ohuala raadius oli 1000 meetrit, edastas Kanal 2 reporter Kaspar Pokk. 

Ida päästekeskuse teatel saadeti sündmuskohale päästjad Kiviõlist, Kundast, Kohtla-Järvelt, Rakverest ja Sillamäelt ning keemiahaagis Kohtla-Järvelt. Sündmuspaigale saabusid ka meedikud ja politseinikud.

Lekkima hakanud klapp keerati kinni ja reostus likvideeriti kella 17.20. Liikuma hakanud rongi teine tsistern hakkas lekkima aga umbes Kadrina lähedal ning rong saadi seisma lõpuks alles Tapa raudteejaamas. Uue lekke kohta tuli häirekeskusele teade kell 20.23.

Tegemist ei olnud küll samade tsisternidega, kuid tegemist oli sama ainega ja mõlemal juhul lasi mahuti all olev klapp läbi.

Kuna tegemist oli lühikese aja jooksul kahe järjestikuse lekkega, siis rongil ei lubatud enam Tapalt edasi sõita. Teisipäeva hommikul saabuvad kohale eksperdid, kes kontrollivad kõik tsisternid üle.

Juhtumites keegi vigastada ei saanud. Reostuse piirkonnas levinud ebameeldiva lõhna kohta ütles Keskkonnainspektsiooni Ida-Virumaa büroo juht Aivar Lainjärv, et selle kontsentratsioon ei olnud tervisele ohtlik.