Arijan Ademi (vasakul) aitas omad küll Arsenali vastu võiduni, kuid andis pärast mängu positiivse dopinguproovi.Foto: Reuters / Scanpix
Doping
27. märts 2017, 21:05

Spordikohus vähendas Horvaatia noortekoondisega Eestilt nüpelda saanud jalgpalluri dopingukaristust poole võrra

Rahvusvaheline spordikohus (CAS) otsustas Zagrebi Dinamo poolkaitsja Arijan Ademi (26) dopingukaristust nelja aasta pealt kahele vähendada.

Ademi andis positiivse proovi 2015. aasta septembris pärast Meistrite liigas saavutatud 2:1 võitu Arsenali üle. Tema organismist leiti anaboolset steroidi stanosolooli, mistõttu määras UEFA talle kaks kuud hiljem nelja-aastase mängukeelu.

Pallurit säärane otsus ei rõõmustanud, mistap otsustas ta pöörduda CASi poole. Ademi sõnul kirjutati talle keelatud ainet sisaldanud ravim ette pärast vigastust ning ta võttis seda pahaaimamatult. CAS leidis, et mängija ei kasutanud dopingut tahtlikult, kuid ei tühistanud keeldu täielikult.

Ademi on huvitava taustaga mängija. Nooruspõlves esindas ta usinasti Horvaatia U18, U19, U20 ja U21 koondiseid, mängis A-koondiseski kolm maavõistlust, kuid kui toonane peatreener Niko Kovac teda 2014. aasta MMile ei kaasanud, otsustas ta Makedooniat esindama hakata.

Muide, tema debüüt Horvaatia U19 esinduses toimus 2008. aastal Tallinnas Eesti eakaaslaste vastu. Eestlased loputasid Balkani poisse tolles mängus 4:1.