Foto: Facebook
Krimi
28. märts 2017, 11:02

Lisatud politsei kommentaar

MIDA VEEL? Lapsed rippusid Jõhvis sõitva bussi küljes (33)

"Appi, täitsa lolliks läinud!" hüüab üks, kes nägi pilti, kuidas kaks last Jõhvis bussi küljes rippudes "jänest" sõidavad.

27. märtsil kella 17.20 paiku teatas tähelepanelik kodanik häirekeskusele, et Jõhvi linnas Kaare tänaval on kaks noorukit kinni haaranud bussi tagaosast ja sõidavad sellega kaasa. Sündmusele reageerinud patrulli saabudes olid noorukid lahkunud ning neid kahjuks tabada ei õnnestunud.

Kodanik, kes pildi tegi ja selle Facebooki avalikku gruppi Märgatud Jõhvis postitas, patrulli sel hetkel kutsuda ei jõudnud. "Nad ronisid järgmises peatuses maha ja panid jooksu," seletas ta.

"Ma sõitsin selle bussiga number 21, nägin poisse akna taga ja palusin bussijuhil peatuda," kirjeldab juhtunut ka bussis sõitnud naine.

Jõhvi politseijaoskonna piirkonnavanem Siim Linnardi sõnul tuleb politseil selliseid juhtumeid ette suhteliselt harva. "Rohkem on selliseid bussi taga sõitmisi ette tulnud libedal ajal, kus haaratakse tagastangest kinni ja libisetakse kaasa," rääkis Linnard.

„Pildil väljatoodu on äärmiselt vastutustundetu ja riskirohke käitumine, mille tagajärjed võivad olla väga kurvad. Paratamatult tuleb liikluses ette hulganisti ootamatuid olukordi, mis vajavad kiiret reageerimist. Sellega võivad kaasneda järsud manöövrid või äkkpidurdamised, mille tagajärjel ei suuda noored end kinni hoida ja võivad sõiduteele kukkuda ning tagant läheneva sõiduki rataste alla jääda. Sellistel puhkudel on oluline, et kaasliiklejad ei jääks ükskõikseks, vaid teavitaksid ohust viivitamatult politseid ja võimalusel ka bussijuhti,“ lisas Linnard.