Väljakule tormanud fännidFoto: THOMAS SAMSON
Jalgpall
28. märts 2017, 14:28

VIDEO | Senegali ja Elevandiluuranniku sõpruskohtumine katkestati väljakule tormanud fännide tõttu

Esmaspäeval kohtusid Aafrika tippkoondised Senegal ja Elevandiluuranikk maavõistlusmängus Pariisis, kuid lõpuvileni matš ei kestnud.

Kohtumine jäi pooleli 88. minutil, kui osad fännid platsile jooksid. Üks "poolehoidja" tõmbas ragbivõttega mahaga ka Senegali kaitsja Lamine Gassama. Mängijad jooksid platsil minema ning peakohtunik Tony Chapron otsustas mängu katkestada. 

Matš oli tollel hetkel 1:1 viigis. Ragnar Klavani tiimikaaslane Sadio Mane oli teise poolaja alguses viinud Senegali juhtima, kuid kolm minutit hiljem Gi Gohi Cyriac viigistas. 

Prantsusmaa väljaande L'Equipe ajakirjanik Herve Penot ütles BBC-le, et intsident oleks võinud olla väga tõsine. "Ma ei ütleks, et inimesed olid vägivaldsed, vaid nad pigem üritasid mängijatega olla. Kunagi ei tea, mis võib juhtuda. Korralduslikult oli see kohutav."

2012. aastal katkestati rahutuste tõttu samade koondiste Aafrika Rahvuste karika kvalifikatsioonikohtumine. Senegalile määrati kaotas ning kontinendi suurvõistlusele pääses Elevandiluurannik.