Tallinn-Tartu maantee ehitus jätkub suve teises pooles.Foto: Sven Arbet / Ekspress Meedia
Eesti uudised
28. märts 2017, 14:05

Tallinn-Tartu maantee ehitus jätkub suvel   (5)

Maanteeameti peadirektori asetäitja Kaupo Sirk loodab, et suve teisel poolel jätkub ehitus Tallinn-Tartu maantee järgmisel lõigul, milleks on Kose-Ardu.

Eesti ühe suurema maantee Tallinn-Tartu ehituse järgmine suurem etapp hõlmab enda alla Kose-Mäo, mis on omakorda jaotatud kolmeks osaks. Maanteeameti peadirektori asetäitja Kaupo Sirki sõnul peaks ehitus jätkuma suve teises pooles, kui ette võetakse teelõigu esimene osa Kose-Ardu. Teelõigu teine osa Ardu-Võõbu on praegu küll projekteerimisel, aga raha selleks on juba olemas.

Kokku läheb Kose-Võõbu lõik maksma 110 miljonit eurot ning see peaks valmima 2020. aastaks.

Praegu aga puudub info, millal võetakse ette etapi kolmas osa. „Viimast lõiku ei ole me plaaninud ehitada enne kui valitusel on olemas selge rahastamise kava,“ selgitab Sirk. Praegu piirduvad Tallinn-Tartu ehitusobjektid 2020. aastaga.

Käoesoleval aastal arvestab Maanteeamet teedeehituseks ligikaudu 114 miljonit eurot, millega ehitatakse ümber ning korrastatakse 1774 kilomeetrijagu maanteid ning ehitatakse ümber 29 silda ja 80 liiklusohtlikku kohta.

Selle aasta tööde hulgas on ka esimesed 2+1 sõidurajaga maanteed, mis peaksid tõstma liiklusohutust. 2+1 lõigud on plaanitud neljale teelõigule: Annikvere-Neanurme, Valmaotsa-Kärevere, Ääsmäe–Kohatu ning Nurme-Jänesselja.