Charlotte Rampling omaaegses kõmufilmis "Öine portjee" (1974)Foto: Camera Press
Film
28. märts 2017, 15:00

Näitlejanna isa varjas tema õe enesetappu kolm aastat

Tunnustatud briti näitlejanna Charlotte Rampling räägib avameelsest oma noorpõlvetragöödiast: tema õde Sarah suri vaid 23aastasena, olles äsja emaks saanud.

71aastane Rampling (“Melanhoolia”, “45 aastat”) paljastas Stellari intervjuus, et tema isa varjas kolm aastat Sarah’ enesetappu, öeldes oma abikaasale ja Charlotte’ile, et Sarah suri ajuverejooksu tagajärjel.

Tõe teadasaamine argentiinlasest õemehe käest tekitas näitlejannas kummalist rahulolu. “Ma ei tea, kas isa tegi õigesti või mitte. Me kõik olime oma leinasaarekesel üksi. Kui sain tõe teada, tundsin mõnes mõttes rõõmu – sain [oma isaga] koos olla, saime teineteist aidata.”

Kuna Sarah ja Charlotte olid olnud väga lähedased, oli lein üks faktoreid, mis viis näitlejanna 40ndates eluaastates sügava depressioonini. Kuid diagnoosi sai Rampling alles ligi 20 aastat hiljem, aastal 1984.

Tema emale aga oli tütre enesetapp kohutav hoop: ta sai ahastusest insuldi.  “Trauma ja šokk olid nii suured, et ema kaotas kontrolli oma keha üle. See oli südamevalu ilming.”