Aivar Pohlak valiti EJLi presidendiks perioodiks 2017-2021.Foto: Brit Maria Tael
Jalgpall
28. märts 2017, 16:35

Aivar Pohlak valiti ühehäälselt jalgpalliliidu presidendiks (12)

Eesti Jalgpalli Liidu korraline üldkogu valis aastast 2007 alaliitu juhtinud Aivar Pohlaku perioodiks 2017-2021 organisatsiooni presidendiks. Otsus oli ühehäälne – Pohlaku poolt anti 86 häält, vastu ega erapooletu polnud keegi.

Pohlak selgitas siseopositsiooni puudumist nii: „Järelikult on midagi tehtud õigesti. Kui väljapoole vahel tundub, et debatti ei olegi, siis ühehäälse toetuse põhjus on, et tegelikult on kogu jalgpalli kogukond väga hästi kaasatud.

Meil eksisteerivad erinevad mehhanismid, kuidas otsused sünnivad. See juhtub jalgpalliga tegelevate klubide kaasamise kaudu. Mina võibolla paistan organisatsiooni juhina nende asjade tagant teistest rohkem välja, aga jalgpallistruktuuridele on ka omane, et kui asjad on hästi, siis nad ongi. Ja kui ei ole hästi, siis juhtiv persoon ei saagi kandideerida.“

Asepresidentideks valiti tagasi Andri Hõbemägi (tegevusvaldkonnaks finants ja majandus) ja Ainar Leppänen (juriidilised küsimused). Juhatuse liikmetena jätkavad Tarmo Lehiste (A-koondis), Vaapo Vaher (meedia ja avalikud suhted), Priit Penu (regionaalne areng, harrastus- ja naistejalgpall), Marek Lemsalu (kommerts), Eduard Rõžov (kohtunikud ja mänguinspektorid), Mart Poom (noorte jalgpall) ja Are Altraja (tippjalgpall).

Uued juhatuse liikmed on suure hulga Eesti jalgpallistaadionite rajamise juures olnud ehitusekspert ja endine harrastusjalgpallur Teet Ilves (infrastruktuur), endine Premium liiga tasemel väravavaht, praegu vandeadvokaadina töötav ja Esiliigas palliv Daniil Savitski (ranna- ja saalijalgpall) ja Eesti läbi aegade parim naisjalgpallur Anastassia Morkovkina.

Senistest juhatuse liikmetest ei jätka Arvu Sild, Peeter Küttis ja Josep Katsev, kes olid alaliidu juhtimisega seotud alates selle tegevuse taastamisest 1988. aastal. Üldkogul oli esindatud rekordilised 95 EJL-i liiget.

Lisaks juhatuse valimistele oli üldkogu päevakorras 2016. aasta majandusaasta aruande kinnitamine, ülevaade eelmise nelja aasta tegemistest ja järgmise nelja aasta peamistest eesmärkidest.