Peakohtunik Felix Zwayer peab aru videokohtunikuga ning joonekohtuniku otsus muudetigi ümber!Foto: Gonzalo Fuentes
Jalgpall
28. märts 2017, 23:54

VINGE! Rootsi vutikoondis pööras Euroopa meistrite vastu kaheväravalise kaotusseisu võiduks, Hispaania võiduvärav otsustati videokordusega! (1)

Lisaks Eesti - Horvaatia kohtumisele (3:0) peeti ja peetakse täna Euroopas veel mitmeid jalgpallikoondiste maavõitlusi.

Kõige hullemini läks Läti meeskonnal, kes kaotas võõrsil 0:5 Gruusiale. Veidi paremini läks meie põhjanaabritel, kes võitlesid austerlaste vastu nende kodus välja 1:1 viigi.

Korraliku vutiõhtu pakkusid ka rootslased, kes tulid valitsevate Euroopa meistri Portugali vastu välja 0:2 kaotusseisust ning võtsid magusa 3:2 võidu. Kusjuures avavärava autorile Cristiano Ronaldole oli see viimasest 15 koondisemängust 16. löödud väravaks, kuid sellest täna ei piisanud. 

Paar päeva tagasi pärast 0:2 kaotust Valgevenele peatreeneri vallandanud Holland ei saanud leevendust ka sõprusmängus. Koduväljakul peetud kohtumist Itaalia vastu asuti küll 1:0 juhtima, kuid kiired vastuväravad külaliste poolt tagasid 2:1 võidu just viimastele.

Õhtu kõige põhimõttelisemas vastasseisus võõrustas Prantsusmaa Hispaaniat ning pidi tunnistama külaliste 2:0 paremust. Kusjuures hispaanlaste teine tabamus oli mitmeti märgiline, kui joonekohtunik määras suluseisu, kuid videokorduse vaatamise järel loeti värav siiski määrustepäraseks. 

Teised tulemused: Makedoonia - Valgevene 3:0, Venemaa - Belgia 3:3, Albaania - Bosnia ja Hertsegoviina 1:2, Iirimaa - Island 0:1.