Foto: Päästeamet/Twitter
Eesti uudised
29. märts 2017, 10:55

FOTOD | Ida-Virumaal oli kortermajas põleng: evakueeriti 23 inimest (2)

Täna varahommikul said päästjad teate, et Ida-Virumaal Kohtla-Järve linnas on korteris puhkenud tulekahju. Terve üheksakorruseline hoone evakueeriti.

Päästeamet sai kolmapäeva hommikul kell 8.22 teate, et Kohtla-Järve linnas Pärna tänaval asuvas korteris on puhkenud tulekahju. Korteris elav 50aastane naisterahvas ei olnud tol hetkel kodus, kuid päästemeti kinnitusel sai põleng alguse köögist.

"Kuna terve trepikoda oli suitsu täis, siis alustasid päästjad inimeste evakueerimist kell 8.38. Kokku evakueeriti 23 inimest," teatab päästeamet. Kortermaja üheksandal korrusel elav Sirje ütleb, et tema märkas välisukse vahelt immitsevat suitsuvinet aegsasti ning paanikat ei tekkinud. Naisterahvas helistas allkorrusel elavale tuttavale, kes selgitas, et teisel korrusel on puhkenud tulekahju. "Lift pandi muidugi kinni ja inimesed pidid mööda treppi alla jooksma,“ sõnab Sirje, kelle hinnangul on maja koridoris siiani kirbe lõhn üleval.

Põlengu hetkel oli korteris ka kaks koera, kes õnneks pääsesid vaid ehmatusega. "Kui päästjad avasid ukse, siis koerad jooksid välja. Nendega on kõik korras,“ kinnitab Ida päästekeskuse pressiesindaja Jevgenia Parv. Ta lisab aga, et korteris elanud naisterahvas peab vähemalt mõneks ajaks endale uue kodu leidma. "Korter on peaaegu hävinenud ja elada seal kahjuks ei saa,“ ütleb Parve. Korteris ei olnud suitsuandurit.

Kell 8.43 põleng kustutati ning päästjad tuulutasid trepikoja. Kell 9.47 lubati inimesed tagasi korteritesse.

Põlengu täpne põhjus on selgitamisel. Inimesed kannatada ei saanud.