Andres Petrovit ootab aprillis MM!Foto: Arno Saar
Spordivaria
29. märts 2017, 12:03

LÄBIMURRE! Andres Petrov sõidab esimese eestlasena snuukri MMile (1)

20aastane Eesti snuukrimängija Andres Petrov teeb ajalugu ja osaleb 5. aprillil Sheffieldis alagaval snuukri MMil. Temast sai esimene eestlane, kes ala suurimale mõõduvõtule kvalifitseerus.

Reeglite kohaselt oleks Petrov MMile jõudnud juhul, kui võitnuks amatööridele mõeldud EMi. Finaalis kaotas ta aga Chris Tottenile. Rahvusvaheline ala katuseorganisatsioon WPBSA leidis, et kuna Totten tagas MM-pileti ka teisel MMi kvalifikatsiooniturniiril, siis sõidab Sheffieldi ka Petrov.

Petrov on MM-pääsmele lähedal olnud ka eelnevatel aastatel, kui saavutas kahel viimasel EMil pronksmedali. Üks tema säravamaid võite pärineb 2015. aasta Riia Mastersilt, kus Petrov alistas tol hetkel maailma edetabelis 36. kohta hoidnud Rod Lawleri. Britt on olnud ka maailma 20. number.

MMi põhiturniirile pääsevad otse mängima tiitlikaitsja Mark Selby ja veel 15 edetabeli parimat meest. Ülejäänud 16 osalejat selguvad kvalifikatsiooniturniiril, kus Petrov peab 32 hulka jõudmiseks alistama kolm vastast. Matši võiduks on vaja vastasest parem olla kümnes freimis.

Andres Petrov. Foto: Arno Saar

Võimalik, et Petrov läheb kohe esimeses mängus vastamisi oma ala tõelise tipuga. 2016. aasta MMil osalesid kvalifikatsioonis ka sellised staarid nagu 2002. aasta maailmameister Peter Ebdon, Ding Junhui, Greame Dott, Robert Milkins, juba varem mainitud Lawler, Peter Lines, Alan McManus, Allister Carter ja Liang Wenbo.

Ühtlasi saab Petrovist läbi aegade teine endistest Nõukugude Liidu riikidest pärit snuukrimängija, kes MMil mängib. Esimesena jõudis selle saavutuseni lätlane Rodion Judin. 

Võimalik, et Petrovi esitused jõuavad Eurospordi kaudu ka televaatajateni, kuna tavapäraselt teeb spordikanal turniirist põhjaliku kajastuse.