Foto: TEET MALSROOS
Krimi
29. märts 2017, 12:10

Tuntud loomakaitsja Heiki Valner jäi purjuspäi roolis vahele (68)

Tuntud loomakaitsja Heiki Valner jäi naistepäeval politseile purjuspäi autorooli vahele, mille eest määrati talle tingimisi vangistus.

Eesti Loomakaitse Liidu juhatuse esimeest Heiki Valneri süüdistatakse selles, et 8. märtsil kella 15.57 ajal juhtis ta joobeseisundis oma sõiduautot Volkswagen Touareg´i, puhudes alkomeetrisse 1,35 mg/l.

Süüdistatava, kaitsja ja prokuröri vahel sõlmitud kokkuleppe kohaselt on süüdistatava karistuseks üks aasta, millest arvestatakse maha kinnipidamise aeg. Karistust ei pöörata aga täitmisele, kui Valner ei pane ühe aasta ja 8-kuulise katseaja jooksul toime uut kuritegu ja täidab talle sätestatud käitumiskontrolli nõudeid, nagu näiteks ilmuma kriminaalhooldaja registreerimisele, elama kohtu määratud alalises elukohas ja mitte tarvitama alkoholi.

Kriminaalmenetluse kuludeks tuleb Valneril tasuda sundraha 352.50 eurot ja määratud kaitsja tasu kohtueelses menetluse 96 eurot, millele lisandub tasu kohtuistungil osalemise eest. 

Valnerit on kohtulikult karistatud varemgi: 2014. aasta lõpus mõistis Harju maakohus ta süüdi perevägivallas. Toona sai Valner elukaaslase kehalise väärkohtlemise tõttu tingimisi ühe aasta ja viie kuu pikkuse vangistuse ning talle määrati 18 kuu pikkune katseaeg.

Alles hiljuti rääkis Valner Õhtulehele, et võtab aja maha, sest püssirohi sai otsa.