Foto: TEET MALSROOS
Krimi
29. märts 2017, 14:26

Joobes peaga sõbranna tapnud naine sai 8-aastase vanglakaristuse (8)

Pärnu Maakohtu kohtunik mõistis täna 39-aastasele Natalja Tõnissonile tapmise eest 8-aastase vanglakaristuse.

Süüdistuse kohaselt lõi Natalja möödunud aasta 31. mai õhtul ühes Tõstamaa vallas Pootsi külas asuvas majas omavahelise tüli käigus noaga kõhtu 30-aastast naist, kes vigastuse tagajärjel suri.

Riiklikku süüdistust esindanud ringkonnaprokurör Gardi Anderson ütles pärast kohtuotsuse kuulutamist, et ta peab karistust kohtupraktikale ja süü suurusele vastavaks. Ka märkis Anderson ära politsei heatasemelist tööd.

Uurimise tegi keeruliseks asjaolu, et nii süüdistatav kui ka tunnistajad olid enne juhtunut mitu päeva joonud ega mäletanud toimunust suurt midagi. Juhtunust tuli tervikpilt kokku panna mälukildudest, sest tajuti ja mäletati sündmust erinevalt.

Süüdistatav eitas kohtus noaga löömist, kuid möönis, et võis rabelemise käigus kannatanut noaga vigastada. Viimases sõnas eitas Tõnisson igasugust kontakti. Viimasel istungil ütles ta hoopis, et teab, kes naise tappis ja esitas kohtule ka nime, kes on tema arvates tapja.

Kohtuotsus pole veel jõustunud. Kohus kuulutas täna resolutiivotsuse. Apellatsiooniõiguse kasutamise soovist tuleb teatada Pärnu Maakohtule 7 päeva jooksul.