Oslo Valerenga kaitsja Enar Jääger.Foto: Oslo Valerenga
Jalgpall
30. märts 2017, 16:40

Flora jäi Enar Jäägerist ilma, kaitsja naasis Norrasse

Talvel FC Floraga harjutanud keskkaitsja Enar Jääger, kelle liitumisele 10kordse Eesti meisterklubi peatreener Arno Pijpers endiselt lootis, sõlmis aastase lepingu Norra kõrgliigaklubiga Oslo Valerenga.

Sama klubi ridadesse kuulus Jääger 2015 hooaja teises pooles ja terve eelmise hooaja, mis katkes kevadel saadud tõsise põlvevigastuse tõttu. Traumast taastumise ja Valerengaga sõlmitud lepingu lõppemise järel oli Jääger mõned kuud vaba agent, aga nüüd taas sama klubi lepinguline jalgpallur.

"Talve jooksul sain pakkumisi ka muudest kohtadest, näiteks Hollandist ja Inglismaalt, aga need eeldanuks kohe 100% mänguvalmidust, mida mul toona veel polnud. Nüüd on aga põlv täiesti korras ja olen valmis," selgitas Jääger Õhtulehele talve jooksul toimunut.

FC Flora oli tõsine variant lõpuni välja. "Kaalusin Flora pakkumist viimase hetkeni, aga vanust on mul juba omajagu ja välismaal mängimise ahvatlus pääses lõpuks maksvusele. Lisaks tean ju Valerenga klubi väga hästi, mis tegi samuti nende kasuks otsustamise lihtsamaks.

Nüüd on vaja mängupraktikat saada ja juunikuu MM-valikmänguks Belgiaga soovin koondisekutse pälvida. Mängupaus on küll olnud pikk (pärast eelmise aasta 15. maid pole Jääger üheski mängus osalenud - toim), aga otsest ärevust küll hinges pole," rääkis Jääger.

"Enaril on olemas kogemused, liidriomadused ja mitmekesisus. Lisaks on ta hea jalgpallur, mis tähendab, et kaitseliin muutus tugevamaks," põhjendas Jäägeriga sõlmitud lepingut Valerenga peatreener Ronny Delia.

Jäägeri sõnul näeb peatreener teda eelkõige keskkaitsjana, aga on väga hästi kursis, et vajadusel võib eestlane mängida kaitseliini kõigil positsioonidel. "Aitan oma kogemustega meeskonda nagu oskan. Oodata on pingelist, aga head hooaega," sõnas Jääger klubi koduleheküljele.

Enar Jääger siirdus FC Florast 2005. aastal Moskva Torpeedosse, sealt 2007. aastal Aalesundi, põikas korraks Itaalia esiliigaklubisse Ascoli, aga naasis siis Aalesundi. Hooaja 2013-14 mängis Jääger Belgia kõrgliigaklubis Lierse, 2015. aastat alustas ta FC Flora ridades, kust siirdus keset hooaega Valerengasse.