Sergio Perez Austraalia GP-l. Foto: WILLIAM WEST
Vormel 1
30. märts 2017, 19:21

Sergio Perez: Williams on F1 keskmike võitluses teistest pikalt eest (2)

Force India sõitja Sergio Perezi sõnul on võitluses F1 keskmike vahel üks tiim teistest selgelt eest ära. 

Force India võib hooaja avaetapi tulemustega rahule jääda, sest mõlemad sõitjad jõudsid punktidele - Perez sai seitsmenda, Esteban Ocon kümnenda koha. Oconile oli ka tegu karjääri esimeste punktide kuninglikus sarjas.

Siiski tõdes Perez, et Williamsi vormelid on nendest kiiremad ning võitluses keskmikega on briti tiim teistest selgelt eest ära. Williamsi parimana sai Felipe Massa Austraalias kuuenda koha. 

"Williams on praegu meist kaugel eest ära," vahendab Autosport mehhiklase sõnu. "Toro Rosso ning Haasi vormelid olid meie omadest samuti kiiremad, aga vähemalt alistasime nad parema taktikaga. Selle üle tasub tiimil õnnelik olla."

Force India selle aasta mudel VJM10 on raske ning see on sundinud Perezi kaalust kõvasti alla võtma, et vähendada vormeli üldkaalu. Mehe sõnul peab tiim aga masinat kiiremas korras parendama. 

"Melbourne'is on sõitjal vormelist suurem roll. Rada on hästi konarlik, kitsas ning üleüldse keeruline. Kui me jõuame normaalsele ringrajale, siis tulevad meie auto puudused rohkem esile.  

Pärast testimist on meie auto paremaks läinud, aga mõningased nõrkused on veel olemas ning peame kiiremas korras need parandama."