Tartu Ülikool - BC Kalev/CramoFoto: Aldo Luud
Korvpall
31. märts 2017, 20:41

Lisatud galerii!

7 VÕTIT | Kalev võitis põhiturniiri, Tartu Ülikool - BC Kalev/Cramo 69:71 + GALERII

Tartu Ülikool ja BC Kalev/Cramo selgitasid Taaralinnas koduse korvpalliliiga põhihooaja parima meeskonna ja play-off'is parima asetuse saaja. Kalev võitis 71:69, võtame mängu kokku seitsme võtme abil.

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Kalevi tabavad kaugvisked viimastel minutitel. Kalev jäi viimase veerandi keskpaigas tartlaste 11:3 spurdi järel taha 60:62, kuid Branko Mirkovic ja Mark Tollefsen vastasid kolmestega, mis aitas tiimi uuesti nelja punktiga ette ning seda edu suudeti hoida lõpuni.

2. Kas ja mis muutus võrreldes teisipäevaga?

Kalev ei kukkunud teise poolaja alguses ära. Esimese asjana oli Kalevi pingil tagasi peatreener Alar Varrak ning koju jäi jalga raviv abitreener Martin Müürsepp. Kalev võitis taas napilt poolaja, ent erinevalt kolm päeva tagasi Tallinnas peetud mängust ei lastud tartlastel teise poolaja alguses 14:0 spurti teha. Pealinlased võitlesid kõvemini kui teisipäeval, mängul oli tõeline play-off'i hõng ning pinget jagus algusest lõpuni - publik sai vaatemängu täie raha eest.

3. Kui oluline on play-off'is koduväljakueelis?

Nii ja naa. Kodusaalis on alati toredam mängida, kuid Tartu ja Kalevi vastasseisus on ajalooliselt välja kujunenud, et hakkama saadakse nii siin kui ka seal. Eelmisel kümnendil võideti tähtsaid mänge sootuks võõrsil rohkem. Tänavuse hooaja alguses peeti Tartus mälestusväärne mäng, kus võõrustajad tulid miinus 20 pealt välja ja võitsid Gert Dorbeku lõpusekundite viskega. Ülejäänud heitlused, sealhulgas neutraalsel väljakul peetud karikafinaal jäid enne tänast aga Kalevi kasuks.

4. Kes olid mängu paremad?

Dominykas Milka ja Mark Tollefsen. Tartlased ei saanud mängu alguses oma rünnakut kuidagi käima ning Milka aitas oma korvidega võistkonda vee peal hoida. Pick-and-roll olukordade järel vabanedes kasutas ta avanenud viskevõimalused edukalt ja hea protsendiga ära. Lõpuks temalt 19 punkti ja 6 lauapalli. Tollefsen jäi kolm veerandit varju, kuid viskas viimasel veerandil 11 punkti (kokku 13), mitu korvi tulid väga tähtsatel hetkedel.

Eriauhinna saab kolmandal veerandil Mickell Gladnessi efektselt üle mänginud ja võimsalt pealt pannud Janari Jõesaar.

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Tartu sattus mitmel veerandajal liiga kiirelt vigadega kimpu. Samas oli vigade tegemine sageli ainus võimalus vastase pikkuse ja võimsuse ülekaalu neutraliseerimiseks. Erinevalt teisipäevast jäädi lauavõitluses täna selgelt alla.

Kalevil polnud meeskondlike vigadega probleeme (kui teine veerand välja arvata), ent Martin Dorbek ja Sten-Timmu Sokk sattusid väga kiirelt ohtlikku tsooni ja mängisid teisel poolajal tükk aega nelja veaga. Päris paljud rünnakud jäid ümmarguseks, eriti siis, kui kolm pikka (Tollefsen, Simmons, Gladness) olid korraga väljakul.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Avaldame asjaosaliste kommentaarid esimesel võimalusel.

7. Mis saab edasi?

Tartu peab ka järgmise kohtumise Kaleviga ja samuti kodusaalis - järgmise nädala neljapäeval selgitatakse Balti liiga pronksivõitja. Kalev käib aga veel vahepeal, 3. aprillil Ühisliiga raames Moskvas, kus astub vastu Euroliiga valitsevale meistrile CSKA-le.