Foto: KAZUHIRO NOGI
Olümpia
2. aprill 2017, 10:10

MEIE VÕIMALUS? Tokyo 2020. aasta olümpiamängude kavva plaanitakse hulgaliselt uusi alasid, sealhulgas 3vs3 korvpalli (1)

Rahvusvahelise Olümpiakomitee (IOC) andmetel on Tokyo 2020. aasta suvemängude eel esitatud 68 uue ala kavva võtmise avaldust. 

Värskete aladena on kolme aasta pärast toimuvatele võistlustele saanud juba kinnituse softball, karate, rulasõit, sportronimine ja surf. 

Nüüd on antud aga võimalus veelgi erinevaid spordialasid juurde pakkuda, mille avaldused seejärel läbi vaadatakse. "Meil on 68 muudatus ja uut ala, mis on välja käidud," sõnas IOC asepresident John Coates.

"Mõned neist on meeste alad, mida soovitakse laiendada ka naistele, et luua suurem võrdsus ja mitmekesisus.

Aga pole ka mingi saladus, et üks välja käidud variantidest on 3x3 korvpall. Avaldused on saadetud Tokyosse ja nüüd jääb suuresti nende otsustada, mis läbi läheb."

Tänavakorvpalli formaat on teatavasti juba aastaid sobinud ka Eesti sportlastele, kui nii naiste kui ka meeste arvestuses, oleme rahvusvahelistel võistlustel näidanu head taset. 

Paljude alaliitude juhid on huvitatud eelkõige nii sega- kui tava võistkonnavõistluste lisandumisest. Siinkohal on sõna võtnud nii laskesportlased, judokad, vibulaskjad, lauatennisistid, triatlonistid aga ka mitmed teised. 

Lisaks loodavad BMX-ratturid lisa saada tänava ja pargisõidu näol ning poksi soovitakse lisada naiste kaks kaalukategooriat. 

Otsused, millised muudatused kavva võetakse, peaks selguma sel suvel. Coatesi sõnul võiks lõplik alade arv jääda 310 juurde.