Tanel Kurbas.Foto: ULRICHE SCHULTE
Korvpall
2. aprill 2017, 12:51

VENNATAPP! Rootsi korvpalli veerandfinaalis lähevad vastamisi Kurbase ja Puideti koduklubid

Kevad on käes ning Euroopa korvpalliliigades jõutakse otsustavate play-off mängudeni. Nõnda ka Rootsis, kus pallimas kaks eestlast Tanel Kurbas ning Jaan Puidet, kes veerandfinaalis nüüd ka omavahel vastamisi lähevad. 

Põhiturniiri lõpetasid vastavalt Kurbas ja Södertälje kolmandana (23 võitu, 9 kaotust) ning Puidet ja Jämtland kuuendana (16-16). Omavaheline esimene mäng peetakse juba täna õhtul kõrgemalt asetatud meeskonna koduväljakul. 

Kindlasti on oodata intrigeerivat veerandfinaali, sest nelja tänavuse kohtumise saldo on 2:2 viigis. Kusjuures mõlemad on võitnud korra nii kodus kui ka võõrsil. Viimane 17. märtsil peetud mäng lõppes Södertälje napi 99:98 paremusega. Poolfinaali pääse meeskond, kes võidab kolm mängu. 

Kurbas tegi põhihooajal kaasa 32 kohtumisest 31 ja teenis keskmiselt mänguaega veidi üle 27 minuti. Tema arvele kogunes 9,8 punkti, 2,8 lauapalli ning 1,3 resultatiivset söötu. 

Puidet osales 29 mängus ning pääses väljakule keskmiselt ligi 24 minutiks. Tagamängija saagiks jäi 7,3 punkti, 5,2 lauapalli ning 1,5 resultatiivset söötu.