Meeskondlik tegutsemine ja enesekindlus viisid Selveri poolfinaalseeria avamängus Pärnu üle kindla võiduni.Foto: Alar Truu
Võrkpall
3. aprill 2017, 04:00

Külma pead säilitanud Selver alistas poolfinaalseeria avamängus ebaleva Pärnu

Võrkpalli Eesti meistrivõitlustel alustati poolfinaalidega, Tallinna Selver alistas vanad tuttavate heitluses Pärnu 3:1.

Kohtumist alustasid veidi teravamalt suvepealinlased ning haarasid mõnepunktilise algedu. Kodumeeskond suutis vahe tasa mängida ja ühega ettegi minna. Sealt edasi kulges geim punkt-punktis ning lõpu keeras enda kasuks Selver 25:23.

Teist vaatust alustasid taas vihasemalt külalised, kes said indu veelgi juurde kohtuniku poolt nende kahjuks määratud 50-50 otsustest. Selveril õnnestus küll taas kord kolmepunktilisest kaotusseisust välja tulla, ent otsustavatel hetkedel olid seekord kindlamad pärnakad ning geim omakorda neile 25:23.

Murrang tuli mängu kolmandas geimis, kui võõrustajad Pärnu otsustavalt murdsid. Skooriliselt polnud küll ülekaal pealtnäha suur, kuid moraalne eelis oli saavutatud – Avo Keele hoolealuste tegutsemist peegeldus selgelt ebakindlust ning närvilisust. "Jäime täna alla igas elemendis," tõdes Selveri sidemängija Markkus Keel.

See vormiti ka võõrustajate poolt kaheks järjestikuseks geimivõiduks. Kahe viimase geimi numbrid Selverile 25:21, 25:20 ning kogu mäng 3:1. Õhtu kangelaseks tõusis enda kohta tagasihoidlikult alustanud Lincoln Williams, kes tõi oma 24 punktist 11 viimases geimis.

"Esimese ja kolmanda geimi andsime väga lihtsalt ära. Taganttulijana pidanuksime minema raiuma. Täna oli "käsi kullas või p***e mullas" mäng, aga me ei teinud seda. Täna saame rahul olla ainult enda serviga," võttis Keel kohtumise kokku.

Võitjate poolelt peegeldus selget rahulolu. "Mängisime väga hästi. Tegime kõik asjad, mis Rainer (peatreener Vassiljev – toim) ütles, väga hästi ära, mängisime kaitses hästi ja suutsime palju kontrapalle ära lüüa," võttis Selveri diagonaalründaja Karli Allik mängu kokku.

"Ise ei teinud lolle vigu, eksisime päris vähe. Serv oli ainuke asi, mis meid punkt-punktis hoidis Pärnuga."

Võit süstis tallinlastele kõvasti eneseusku, kodus võiduga alustamine oli tähtis. "Siit on nüüd hea edasi minna – kuhu mujale, kui finaali," muheles Allik.

Igipõlised rivaalid on tänavusel hooajal vastamisi juba viiendat korda. Pärast eilset on saldo 3:2 Selveri kasuks, kuid korrektuure võib tulla juba tuleval nädalal. "Seeria käib kolme võiduni ja veel ei saa teha ühtegi järeldust. Neljapäeva juba uus lahing!" sõnas Keel enesekindlalt.

Teise kohtumise peavad samad meeskonnad 6. aprillil Pärnus. Täna alustab poolfinaaliga ka teine paar, kui Tartu võõrustab Rakveret.