Kelly Sildaru.Foto: Alar Truu
Talisport
5. aprill 2017, 19:44

Tõnis Sildaru MMi eel: Kelly vorm on hea ja hooga pole probleeme olnud (3)

Kelly Sildaru asub homme püüdma karjääri teist juunioride MM-tiitlit. 26. märtsil krooniti 15aastane piiga maailma parimaks noorte freestyle-suusatamise rennisõidus, neljapäeval jagatakse Itaalias Chiesa in Valmalencos medalied Kelly trumpalal ehk pargisõidus.

Sildaru vorm on tavapäraselt hea, ütleb treenerist isa Tõnis. Selgub, et erilisi kõikumisi polegi noorel sportlasel ette tulnud. "Väga raske öelda, kas tema vorm üldse kunagi kõigub. Pigem tundub, et Kelly on üsna stabiilne sportlane. Ta on saavutanud kindla taseme ja eesmärk on praegu omad asjad ära teha. Loomulikult tuleb sisse ka eksimusi, kuid see on loomulik. Mina pole vormikõikumisi igal juhul tähele pannud," rääkis Tõnis päev enne MMi.

Kui rennisõidu medaleid jagati märtsi lõpus uduses ja külmavõitu Šveitsis, siis Itaalias on ilm vähemalt seni sportlasi soosinud. "Esimesed muljed on tõsiselt kevadised. All külas näitab auto termomeeter praegu 17 kraadi sooja. Lund ei ole ja puud on lehte minemas.

Ka üleval mäe otsas on üsna soe, umbes kümme kraadi. Jope alla palju riideid pole vaja panna." Tõnis Sildaru sõnul võib ka ilma jopeta võistelda, kuid üldiselt otsustatakse siiski võimalikult tuulekindla varustuse kasuks.

Kahe MMi vahel pole Sildarusid ükski tagasilöök tabanud, pigem on need paar nädalat olnud töökad. "Kahe MMi vahel oleme mõne projekti tarbeks filminud. Lisaks muud kevadised tegemised."

Kolmapäeval toimunud treening jäi Kellyl küll ajakavas toimunud muudatuste tõttu plaanitust lühemaks, kuid omad asjad sai ikkagi ära tehtud. "Üldiselt läks meil hästi, kuigi alati saab midagi paremini teha. Ei ole põhjust kurta. Hoovõtuga pole seekord probleeme olnud, kuid kunagi ei tea, mida ilm teeb. Võimalik, et neljapäeval on vastutuul ja oleme jälle keerulises seisus. Seni on õnneks hästi läinud."

Tiitlivõistlusele omaselt liiga suuri riske ei võeta ning uusi trikke Kelly esituses ei näe. "Üritame ikkagi oma asju teha. Uusi trikke plaanis ei ole, kuid tahame seni kavas olnud asjad stiilipuhtamalt teha. See on pigem väga harv juhus, kui keegi kuskil võistlusel täiesti uue trikiga välja tuleb."

Millised rituaalid Sildarude perekonnal võistluseelsel õhtul kavas on? "Õpikud. Kelly jõuab õhtul koju, teeb väikse venituse, kuid siis tuleb juba kooliõpikud lahti võtta. See on meie igaõhtune rituaal, pole vahet, kas järgmine päev on võistlus või mitte," ütles isa.