Artis Caics on Rakvere edu üks põhiarhidekte. Foto: Martin Ahven
Võrkpall
5. aprill 2017, 20:35

VÕIMAS! Kirglik Rakvere põrmustas marulise publiku ees võrkpalli poolfinaalseeria teises mängus Tartu (2)

Võrkpalli Eesti meistrivõistlused jätkusid täna Rakveres, kui kohalik meeskond võõrustas poolfinaalseeria teises mängus Tartut. 

Kolm päeva tagasi Tartus peetud kohtumises teenis napi 3:2 võidu kodumeeskond, nii et kolme võiduni peetavas seerias oli Rakverel selg vastu seina. 

Vastavalt sellele ka võõrustajad kohtumist alustasid, haarates kiire algedu, kui parimal juhul kasvatati edu lausa seitsmele. Tartlased hiilisid aga tasahilju mängu ning jõudsid viigini seisul 19:19. Pärast mõtlemisaega teenisid võõrustajad aga kaks punkti järjepanu ning selle väikse spurdiga oli vastane esimeses geimis murtud - 25:23. 

Teises vaatuses jätkus mäng sealt, kust pooleli jäi. Võõrustajad haarasid ohjad, kuid erinevalt esimesest geimist enam edu käest ei antudki. Rakvere näitas kirgliku ja hingestatud mängu toel 25:21 paremust, asudes 2:0 ette. 

Siiani mannetute tartlaste päästeoperatsioon saigi kolmandas geimis veidi positiivsema alguse, kui seekord teeniti esimesed punktid ise. Siiski särasid õige pea tablool juba Rakvere 18:11 edunumbrid. Külalised polnud aga oma viimast sõna öelnud, kui lootuskiire tõi nende mängu vahetusest sekkunud Michael Michelau serviseeria. 

Alustuseks jõuti 22:22 viigini, misjärel haarati ka 24:23 edu. Põnevas punkt-punkti heitlusest suutis aga Rakvere külma pead säilitada ja viimane maraton-geim võideti publiku võimsate ovatsioonide saatel 32:30 ja ühtlasi kogu mäng 3:0. 

Tänase kohtumise parim oli 18 punkti toonud Siim Põlluäär. Tartlastele tõi Toms Vanags 23 silma. 

Seeria jätkub seisult 1:1 laupäeval Tartus.