Hiina GP esimene vabatreening.Foto: GREG BAKER
Vormel 1
7. aprill 2017, 08:43

GALERII | Vormel 1 Hiina GP esimene vabatreening katkestati väga kummalisel põhjusel (1)

Pühapäeval sõidetakse Hiinas vormel 1 MM-sarja teine etapp, mille esimene vabatreening katkestati paar tundi tagasi väga kummalisel põhjusel – keeruliste ilmastikuolude tõttu ei olnud meditsiinihelikopter lennuvalmis.

Meditsiinikopteri valmisolek igal vajalikul hetkel startida on aga vormel 1 MM-sarja reeglite kohaselt autode rajale lubamise vaieldamatu eeldus. Kopteri tehnilisel olukorral polnud viga midagi, aga sompus ilma tõttu ei olnud tal võimalik haiglas maanduda, mis saigi vabatreeningule saatuslikuks.

Esmalt said autod rajal viibida viis minutit ja 45minutilise ootamise järel veel ligi veerand tundi, mille käigus tegid mõlemad Haasi piloodid, Romain Grosjean ja Kevin Magnussen, kümnendas kurvis pirueti ning Nico Hülkenberg (Renault) sõitis teises kurvis rajalt välja ja jäi liivaalale pidama.

Sakslase väljasõidu tõttu kehtestati virtuaalse turvaauto reegel, ent enne selle lõppu lehvitati punane lipp. Kiireima aja sai kirja Max Verstappen (Red Bull), ent näiteks avaetapi võitja Sebastian Vettel (Ferrari) ja Lewis Hamilton (Mercedes) ei kuulunud 14 aja kirja saanud piloodi sekka.