Kalju - Infonet 3:2Foto: Stanislav Moshkov
Jalgpall
7. aprill 2017, 21:23

7 VÕTIT + GALERII | Jalgpallimöllu täie raha eest ehk Kalju - Infonet 3:2 (3)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste viienda vooru matšis võitis Nõmme Kalju 3:2 tiitlikaitsjat FCI Tallinnat. Siin on Õhtulehe kokkuvõte mängust läbi seitsme võtmeküsimuse.

Väravad: 13. Andrei Sidorenkov, 50. Carlos Pereira, 82. Igor Subbotin – 42., 55. Aleksandr Kulinitš

1. Mis otsustas mängu saatuse?

Vabadus. Liidrite lahingu kohta oli mäng isegi üllatavalt vaba ja lahtine. Periooditi pandi püsti ikka korralik tulevärk. Pall käis ühe värava alt teise alla, samal ajal said hiilata nii ründajad, kaitsjad kui väravavahid.

Kumbki meeskond ei suutnud keskvälja oma kätte haarata ega kaitset lukku keerata. Potentsiaalsete tiitlipretendendite mõõduvõtu kohta oli mäng ehk liigagi lahtine. Peatreeneritel mõtteainet igal juhul jagub, kuna juba kolmapäeval kohtutakse omavahel karikavõistluste veerandfinaalis.

Igor Subbotin pärast võiduväravat. Foto: Stanislav Moshkov

2. Kas rahvas sai mängu kogu raha eest?

Rohkemgi veel! Hiiul välkus taas ilutulestik, poolajal laulis endine staarisaate võitja Jana Kask. Õnneks tõusis õhtu täheks ikkagi jalgpall. Viis väravat, üheksa kollast kaarti – vingelt tasavägine mõõduvõtt igal rindel. 1092 inimest inimest olid ülimalt rahul. Varakevadine jalgpall on Eestis elujõuline! Kolmapäeval samad meeskonnad, sama staadon ja veel rohkem rahvast.

3. Kas kohtunik lasi mängu üle käte?

Pigem mitte. Peakohtunik Juri Frischer ja äärekohtunikud Silver Kõiv ja Hannes Reinvald said üle keskmise intensiivse tööpäeva. Vigu tegid mõlemad meeskonnad, korralikule Tallinna derbile kohaselt käis asja juurde ka üsna palju asjatut rääkimist. Võib eeldada, et Frischer nägi potentsiaalset ohtu ja jagas 35. minutiks viis kollast kaarti, lõpuks läks käiku üheksa hoiatust.

Kalju - Infonet 3:2 Foto: Stanislav Moshkov

4. Kes oli platsi parim mees?

Sergei Tumasjan. 27aastane venelane liigutas Infoneti keskväljal palli ja dikteeris vägesid. Tema temperament, tahe, oskused ja liikuvus paistab silma. Just Tumasjani postilöögi järel lõi Aleksandr Kulinitš Infoneti avavärava. Seekord jäi ta küll kaotajate poolele, kuid oma tööd tegi mees korralikult.

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades parandama?

Pärast ülirasket 1:0 võitu Paide üle sai Kalju oma ründemängu paremini tööle. Olukordi jäi realiseerimata ka reedel, kuid kolm väravat on ikkagi väga kõva edasiminek. Vastas oli ju ikkagi tiitlikaitsja. Edasist silmad pidades peaks Kalju kindlasti tegelema liinide vahel parema tasakaalu leidmisega.

Infoneti ründemäng võiks kohati olla sirgjoonelisem. Pika rünnaku ülesehitamisega joostakse aegajalt kokku. Vahel tasub pall ühe või kahe kiire sööduga ründajale toimetada. Ründejõudu selleks ju tegelikult jagub. 

Kalju - Infonet 3:2 Foto: Stanislav Moshkov

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Nõmme Kalju ründaja Igor Subbotin: "Teist mängu järjest tulin vahetusest väljakule ja lõin võiduvärava. Ma ei tea, kuidas seda teen, aga tahan alati väravaid lüüa. Eesmärk on mängida taas põhikoosseisus ja murda tagasi koondisesse. Treener saatis mind väljakule eesmärgiga võidelda. Ta ütles: "Kui võimalik, siis löö!" Tegin seda teist mängu järjest. Kolmapäeval kohtume sama vastasega ja siit püüame kaasa võtta löödud väravad. Kindlasti peame kaitses tugevamad olema. Ilmselt peame veidi kompaktsemalt mängima."

Infoneti kaitsja Dmitri Kruglov loobus mängu järel kommentaare jagamast.

Kalju - Infonet 3:2 Foto: Stanislav Moshkov

7. Mis saab edasi?

Paar päeva pausi ja seejärel kogunevad Nõmme Kalju ja FCI Tallinna meeskonnad kolmapäeval kell 18 taas Hiiu mändide alla, et kohtuda Evald Tipneri nime kandvate Eesti karikavõistluste veerandfinaalis.

Järgmises liigamängus kohtub Kalju 15. aprillil võõrsil Narvaga, FCI sõidab samal ajal külla Pärnule