Russell WestbrookFoto: AP / Scanpix
Korvpall
8. aprill 2017, 14:38

VIDEO | USKUMATU! VÕIMAS! Russell Westbrook tagas hooaja keskmiseks näitajaks kolmikduubli

Oklahoma City Thunderi mängujuht Russell Westbrook kindlustas möödunud öösel korvpalliliiga NBAs näiliselt uskumatu saavutuse. 

Westbrook vajas võõrsil Phoenix Sunsi vastu kuute korvisöötu, et kindlustada hooaja keskmiseks näitajaks kolmikduubel. See ei valmistanud mängujuhile raskusi ning ta vormistas võimsa vägiteo kolmandal veerandil. 

Temast sai NBA ajaloos teine mängija, kelle hooaja keskmine näitaja on kolmikduubel. Esimene ja senimaani ainus oli Oscar Robertson 55. aastat tagasi. Kui huvitavalt kombel jäi Robertson too hooaeg kõige väärtuslikuma mängija valimistel kolmandaks, siis Westbrookil seda ohtu ilmselt pole ning ta peaks MVP auhinna saama. 

Video ajaloolisest söödust: 

Ühte tipptähist Westbrook eile aga vormistada ei suutnud. Nimelt ei saanud ta kirja 42. kolmikduublit, mis oleks ta Robertsonist mööda viinud ning jätnud talle ühe hooaja kolmikduublite rekordi. Praegu jagavad nad NBA 41 kolmikduubliga kõigi aegade tippsaavutust. Westbrookil on kolm mängu aega, et legendist mööduda. 

Hoolimata Westbrooki ajaloolisest söödust kaotas Oklahoma Phoenix Sunsile 99:120. Mängujuhi arvele jäi 23 punkti, 12 lauapalli ja kaheksa resultatiivset söötu. Üleplatsimees oli aga Sunsi noor staar Devin Booker 37 silmaga. 

Šokk-kaotuse sai valitsev tiitlikaitsja Cleveland Cavaliers, kes hävis kodus nelja põhimeest puhanud Atlanta Hawksile 100:114. Tim Hardaway jr viskas võitjatele 22 silma, LeBron James oli üleplatsimees 27 punktiga. Tema kontole jäi ka kaheksa lauapalli ja seitse resultatiivset söötu.

Möödunud öö tulemused: