Kelterni naiskond, vasakult teine Mailis Pokk.Foto: Facebook
Korvpall
9. aprill 2017, 14:15

Eesti korvpallurid välismaal: Pokk poolfinaali, Rootsis jätkub vennatapusõda

Välisklubides mängivatel Eesti korvpalluritel on tihedad päevad: mõni mängib juba play-off'i, teised püüdlevad veel põhiturniiril selle poole. Saksamaa naiste liigas jõudis Mailis Pokk juba poolfinaali!

Põhihooajal teisena lõpetanud Pokk ja Keltern alistasid Hannoveri mängudega 2:0, teine, võõrsil peetud kohtumine võideti 76:70. Pokk on muutunud vaat et asendamatuks mängijaks, sest sai viimati puhata vähem kui minuti. Ta viskas 9 punkti (kolmesed 4/3, kahesed 1/0) ning lisas 1 lauapalli, 1 korvisöödu ja 2 vaheltlõiget.

Rootsi meeste meistrisarjas madistavad Tanel Kurbas (Södertälje Kings) ja Jaan Puidet (Jämtland) teatavasti omavahel. Käimas on korralik vennatapusõda, sest nelja mängu järel on seis 2:2 ning edasipääseja otsustakse teisipäeval Södertäljes. Eile võitis Jämtland kodus 90:83 (Puidet 7 p, 7 lp, 3 rs - Kurbas 12 p, 4 lp).

Kreeka esiliigas kogus Rait-Riivo Laane Ethnikose 77:92 kaotusmängus Amyntos Dafnise vastu 10 punkti ja 5 korvisöötu. Facebooki lehe "Ajakiri Basketball" teatel pääseb ses sarjas play-off'i ainult viis paremat, Ethnikos aga jagab 13 võidu ja 12 kaotusega kuuendat kohta. Kohamängude piir jääb viis vooru enne lõppu kahe võidu kaugusele.

Robert Valge viskas eile Hispaania neljanda  liiga mängus 35 punkti.