Rakvere vs TartuFoto: Stanislav Moškov
Võrkpall
10. aprill 2017, 20:57

GALERII | Hetkeks valvsuse kaotanud Rakvere viis poolfinaalseeria uhkelt otsustava mänguni

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste poolfinaalidega jätkati täna Rakveres, kui kohalik meeskond teenis Tartu vastu 3:1 võidu ja viis seeria otsustava mänguni.

Urmas Tali hoolealused vajasid täna kindlasti võitu, et finaali unistust elus hoida. Motivatsioonist ei paistnud meestel täna puudust olevat. 

Kuigi mängu esimene punkt kuulus tartlastele, siis edasine oli suuresti kodumeeskonna šõu. Avageimis haarati kiirelt mitmepunktiline edu, mis küll veidi kokku sulas, kuid siiski 25:23 võiduks vormistati. 

Teine vaatus algas sarnaselt esimesele, kuid sel korral Rakvere mehed midagi juhuse hooleks ei jätnud. 4:0 algeduga mingi sisuliselt kohe oma teed ning tasuks kindel 25:16 geimivõit. 

Siiani nigelalt esinenud Tartu suutis kolmandas geimis Rakvere enesekindluse kõikuma lüüa, kui saadi kiire algedu, mida vähehaaval kasvatama asuti. Seisul 9:16 võttis Rakvere mõtlemisaja, mis võõrustajatele kohe kaks punkti järjest tõi. Kontra time-out´iga vastanud Oliver Lüütsepp sai asja kontrolli alla ning geim kindlalt 25:16 Tartule. 

Rakvere sai kiiresti väiksest ehmatusest üle ning haaras omakorda initsiatiivi. Juhtima pääseti koguni 11:3 ning suurt edu enam käest ei antudki. Otsustav geim ühepoolselt 25:18 kodumeeskonnale ja ühtlasi kogu mäng 3:1. 

Poolfinaalseeria otsustav viies mäng peetakse neljapäeval Tartus. Siiani on mõlemad meeskonnad võitnud vaid oma koduväljakul.