Fabio AruFoto: Christophe Ena
Jalgrattasport
11. aprill 2017, 11:00

Tanel Kangerti meeskonna liider jääb Girost eemale, mida see eestlasele tähendab? "Ei oska öelda, kuidas meeskond reageerib"

Astana rattatiimi liider ning Tanel Kangerti meeskonnakaaslane Fabio Aru kukkus treeningul õnnetult ning Giro d'Italia vahele jätma. Eestlane ei osanud veel öelda, millise plaaniga meeskond nüüd aasta esimesele suurtuurile läheb. 

Õnnetus juhtus teisel aprillil Sierra Nevada mäestikus toimunud treeningul. Aru ratta esirehv purunes suurel kiirusel ning 26aastane itaallane vigastas kukkudes vasakut põlve nii õnnetult, et ei tohi kümme päeva ratta selga istuda. 

Arule tehakse veel lisauuringud 20. aprillil, kuid kindlasti ei saa ta startida 5. mail algaval aasta esimesel suurtuuril Giro d'Italial. 

"Mul on nii kahju, et nii läks," sõnas löödud Aru pressiteate vahendusel. "Giro stardib seekord minu kodusaarelt Sardiiniast. Ma unistasin sellest. Valmistusime tuuriks juba kuid. Kahjuks juhtus õnnetus, mis ei lase mul piisavas vormis starti tulla. Suure kahetsusega pean tõdema, et ma ei saa startida." 

Aru eemalejäämine tekitab aga küsimuse, kelle peale Astana kaardid Girol mängib. Kuna uudis on värske, ei osanud ka Tanel Kangert midagi täpsemat Õhtulehele öelda. 

"Ise kuulsin eile õhtul, kui tõsine olukord on. Ma jõudsin Sierra Nevadasse teistest nädal aega hiljem ning selleks ajaks oli õnnetus juba juhtunud," sõnas Kangert. 

"Ei oska öelda, kui kaua taastumine võtab, aga Aru ilmselt Girost eemale jääb. Siin tuleb paar päeva rahulikult võtta, küll tiim midagi välja mõtleb. Tuleb mingi teistsugune lähenemine võtta, võib olla läheb hoopis teine meeskond. Ei oska öelda, kuidas meeskond reageerib. Gironi on kolm nädalat. Igal juhul on asju, mis vajavad tiimipoolset läbiarutamist."