Ralf Aron Foto: Hitech Grand Prix
Auto-Moto uudised
11. aprill 2017, 11:25

Ralf Aron jahib teisel F3 hooajal meistrisarja võitu: ega ju teise-kolmanda koha pärast ole mõtet minna võitlema

Eeloleval nädalavahetusel tehakse Silverstone'i ringrajal algust Euroopa F3 meistrivõistlustega ja Ralf Aron läheb oma teisele hooajale sarjas vastu suurte ootustega.

Möödunud aastal saavutas sarjas debüteerinud Aron uustulnukate arvestuses teise ja üldarvestuses seitsmenda koha. Lisaks võitis ta ka ühe etapi. Algavaks hooajaks vahetas Ralf Aron võistkonda ja võistleb tänavu Hitech Grand Prix tiimis. Uue meeskonnaga kohanes eestlane kiirelt ja tundis end juba esimesest testisõidust koduselt.

"Terve talve olen kõvasti tööd teinud, rohkem füüsilist trenni ja koostööd uue tiimiga," räägib Aron. "Testisõidud on kulgenud edukalt ja lisanud kindlustunnet. Tiimiga klapib kõik väga hästi ja juba esimesest päevast tekkis hästi kodune tunne.

Testisõitude põhjal midagi ennustada oleks väga raske, sest kõik katsetasid mingeid omi asju, ja meie samuti. Eks me alles esimestes sõitudes näeme, kus keegi oma kiirusega asub. Aga vahed olid testisõitudes ülimalt väikesed ja tase tundub ka tänavu väga kõva olevat."

Eelmisel aastal edukalt kulgenud debüüthooaja järel on Ralf Aron seadnud endale kõrge eesmärgi ja läheb võitlema sarja võidu pärast.

"Tulebki endale kõrge eesmärk seada, ega ju teise-kolmanda koha pärast ole mõtet minna võitlema," kommenteerib 19aastane motosportlane. "Eks paaril esimesel etapil keskendun rohkem konkreetsetele sõitudele ja eks siis näeb, milline meie kiirus on."

Euroopa F3 meistrivõistluste kalendris on tänavu 10 etappi, igal etapil 3 võistlussõitu. Esimene etapp sõidetakse eeoleval nädalavahetusel Silverstone'is ja hooaja viimane etapp oktoobri keskpaigas.