Valga mängija Kristaps Kanbergs püüab üle mängida Martin Paasoja.Foto: Alar Truu
Korvpall
11. aprill 2017, 20:36

GALERII | Rapla korvpallurid šokeerisid Valgat esimeste minutite välksõjaga

Rapla ja Valga korvpallimeeskondade esimesest veerandfinaalmängust loodeti põnevat heitlust, kuid seda ei nähtudki, sest võõrustajad tegid välksõjaga asja kohe klaariks ja võitsid 92:71.

Kahe minutiga tehti seisuks 10:0 (Valga 26-aastane peatreener Kristaps Zeids võttis esimese aja maha), kuue ja poolega 29:9 (Valga teine time-out) ning esimese veerandaja lõpuks 34:11. Külalised polnud mänguks absoluutselt valmis, sest kõik lahtised ja lauapallid langesid alguses raplalaste saagiks.

Väike paus andis külalistele võimaluse end koguda, teist veerandit alustatigi 6:0 spurdiga ja oli juba Aivar Kuusmaa kord nõupidamine kokku kutsuda. Initsiatiiv jäi ikkagi Valga kätte, nad jõudsid juba tosina punkti kaugusele. Ent siis sai enda liigne keevalisus saatuslikuks...

Renato Lindmets tegi aga seisul 32:44 oma neljanda ja kohe otsa ka tehnilise, viienda vea. See võttis külaliste hoo maha, muidu võiduks ühe veerandiga vabalt avaveerandi järgsest 23-punktilisest kaotusseisust poole maha saagida. Valga oli maa-ala kaitsega suutnud Rapla rünnakurütmi selgelt häirida, rünnakute vedamise võttis enda kanda välkkiire ameeriklane De Andre Mathieu (poolajaga 14 punkti). Raplale oli Indrek Kajupank toonud juba 17 silma.

Kohe teise poolaja alguses kruvisid võõrustajad vahe tagasi 20 punktile, juhtisid korra ka 71:45 ning enne viimast perioodi näitas tabloo 71:50. Siis tundus küll, et võitja saatus on otsustatud, sest polnud näha, kust Valga suure murrangu toomiseks vajaliku energia võtaks. Nii ka oli, lõpuveerand ei muutnud enam midagi.

Kajupank viskas lõpuks 24 punkti, Rasham Suarez lisas 15, Domen Bratož, Martin Paasoja ja Thomas van der Mars 14. Hollandlasest tsenter van der Mars noppis ka 16 lauapalli ehk tegi võimsa kaksikduubli. Kaotajaist jõudis ainsana kahekohalise arvu punktideni Mathieu (27).

Selle paari teine mäng peetakse juba ülehomme Valgas, Raplasse naastakse uuesti järgmisel esmaspäeval. Poolfinaali pääseb kolme võiduga.