Rünnakus kannatada saadnu Dortmundi Borussia bussFoto: PATRIK STOLLARZ
Meistrite liiga
12. aprill 2017, 11:40

Oluliselt täiendatud! 

INFOPAKETT | Kõik oluline Dortmundi Borussia pommirünnakust ühest kohast (1)

Eile õhtul langes Meistrite liiga kohtumisele teel olnud Dortmundi Borussia jalgpallimeeskond pommirünnaku ohvriks. Õhtuleht võtab kokku praeguseks teadaoleva informatsiooni. 

Eile õhtul kohaliku aja järgi kell 19.15 oli Dortmundi Borussia teel Meistrite liiga kohtumisele Monacoga, kui staadionilt umbes kümne kilomeetri kaugusel plahvatas bussi ümber kolm lõhkeseadeldist purustades aknaklaasid ja rehvid. 

Rünnakus sai viga keskkaitsja Marc Bartra, kes viidi haiglasse parema käe kodarluu murruga ning kelle käest eemaldati klaasikillud. Samuti sai vigastada bussi ees mootorrattaga sõitnud politseinik.

Enne südaööd leidis politsei Dortmundi Borussia hotelli lähedalt veel ühe lõhkeseadeldise, mis küll õnneks ei plahvatanud, ent ametivõimud ei avaldanud täpsemaid detaile.

Teisipäeva õhtul peetud pressikonverentsil rääkisid ametivõimud, et rünnaku sihiks oli jalgpallimeeskond. Politsei kinnitas, et leidsid sündmuspaiga lähedalt kirja, milles võeti vastutus rünnaku korraldamise eest, ent selle sisu ei avaldata, sest üritavad tõestada selle ehtsust. Uurijad pole veel kindlad, kuidas kolm lõhkeseadeldist detoneeriti. 

Politsei kinnitas, et otsivad välismaa numbrimärkidega autot ning kokku on kaks kirja. Kiri, mis leiti sündmuspaiga lähedalt, algab väidetavalt sõnadega "Allahu Akbar" ning viitab rünnaku seosele ISISega. Uurijad on siiski skeptilised.

Teine kiri postitati internetti, mis on väidetavalt kirjutatud Antifa liikumise poolt. Kirjas väidetakse, et Dortmundi Borussia ei ole piisavalt töötanud rassistide, natside ja paremäärmuslike populistide peatamiseks. Kirjas väidetakse, et jalgpallurid polnud "sümboolse teo sihtmärgid." 

Matš jäeti arusaadavalt ära ning lükati päeva võrra edasi. Uus algusaeg on Eesti aja järgi kolmapäeva õhtul kell 19.45. 

Artiklite lugemiseks klikake pealkirjal: