Tartlased pääsesid täna napilt!Foto: Aldo Luud
Korvpall
12. aprill 2017, 20:55

TLÜ/Kalev oli Tartu Ülikooli vastu ülilähedal superüllatusele, Pärnu haaras TTÜ vastu algedu

Eesti korvpalli meistriliiga veerandfinaali avamängus oli TLÜ/Kalev võõral väljakul lähedal suurüllatusele, kuid pidi siiski tunnistama Tartu Ülikooli 76:72 paremust. 

Külalised alustasid kohtumist hoogsalt kui haarasid kiire algedu ja võitsid avaveerandi 22:18. Seejärel õnnestus tartlastel rohkem mängu sisse saada ja poolajaks pääseti ühega ette.

Pausilt naastes jätkus kohtumine võrdsete duellis, kui võõrustajatel ei õnnestunud mõnevõrra üllatuslikult eest minna. Kolm minutit enne kohtumise lõppu oli TLÜ/Kalev veel kolmega ees, kuid lõpp kuulus siiski suurematele. 

Tartu keeras 10:3 spurdiga asjad enda kasuks ning asus veerandfinaalseeriat 1:0 juhtima. Võitjate parim oli 20 punkti visanud Max Konate, TLÜ poolelt panustas Djordje Dzeletovic 24 silmaga. 

Teises tänases mängus alistas Pärnu kodusaalis 82:74 TTÜ. Tehnikaülikooli poisid pääsesid kiiresti kümnekonna punktiga ette ning avaveerand võideti 24:16. 

Poolajaks olid ohjad aga võõrustajate käes, kui riietusruumi mindi omakorda kolmepunktilises eduseisus. Pärnu oli pidevalt mõne punktiga ees, kuid otsustavat spurti teha ei suudetud. 

Siiski ei õnnestunud ka TTÜl oma käiku teha, kui minut enne kohtumise lõppu oli vahe veel kolm punkti. Võitjate poolelt oli parim Domagoj Bubalo, kelle arvele 19 punkti. Külalistele tõi Toomas Raadik 19 silma.