Kylian Mbappe.Foto: Ralph Orlowski
Jalgpall
12. aprill 2017, 21:37

Dortmundi ja Monaco supertalendid tegid Meistrite liiga ajalugu

Jalgpalli Meistrite liiga tänases esimeses veerandfinaalkohtumises alistas AS Monaco võõrsil 3:2 Dortmundi Borussia, ehkki ei suutnud realiseerida penaltit. Matš pidi algselt toimuma eile, kuid Saksamaa klubi tabanud terrorirünnaku tõttu lükati kohtumine tänasele. 

Monaco eest lõi kaks väravat 18aastane ründetalent Kylian Mbappe, kes on tänavu Meistrite liigas löönud juba viis väravat. Prantsusmaa liigas on Mbappe kirja saanud aga lausa 12 tabamust. Kolmanda palli Dortmundi võrku lõi Saksamaa klubi mees Sven Bender.

Täna jala valgeks saanud Mbappest sai Meistrite liiga ajaloo nooruselt teine pallur, kes on suutnud mainekaimas klubisarjas väravani jõuda (18 aasta, kolme kuu ja 23 päeva vanuselt). Lisaks: Mbappe on viimases üheksas algkoosseisus alustatud mängus löönud tervelt 12 väravat.

Samas oli Monacol võimalus kohtumine veelgi kindlamalt võita. 17. minutil oli Prantsusmaa satsil kasutada penalti, kuid Fabinho ei suutnud 11-meetri karistuslööki realiseerida. Tunamullu Monacoga liitunud brasiillane on klubi eest löönud 16 penaltit ning tänane oli Squawka andmeil esimene, mida ta väravasse ei löönud.

Dortmundi väravate eest hoolitsesid 19aastane ääremängija Ousmane Dembele ning jaapanlane Shinji Kagawa. Saksamaa klubi lõi mõlemad oma tabamused teisel poolajal.

Muide, Mbappe ja Dembele, kellest viimane on tänavusel hooajal löönud kaheksa väravat ning jaganud lausa 15 väravasöötu, tabamused tähendavad, et esimest korda Meistrite liigas ajaloos on kaks alla 20aastast pallurit suutnud ühes ja samas play-off mängus värava lüüa.

Paari korduskohtumine mängitakse täpselt nädala pärast.