Cristiano Ronaldo.Foto: CHRISTOF STACHE
Jalgpall
13. aprill 2017, 10:14

STATISTIKAPOMM | Väravamasin Ronaldo, anonüümne Vardy ja Prantsusmaa legendidega ühele pulgale tõusnud Griezmann (2)

Jalgpalli Meistrite liigas mängiti eile kolm veerandfinaalpaaride avakohtumist. Õhtuleht vaatab mänge läbi statistikaprisma.

100 väravat on UEFA klubisarjades löönud Madridi Reali Cristiano Ronaldo, kelle tabamused viisid Hispaania gigandi 2:1 võiduni Müncheni Bayerni vastu. Ronaldo on esimene jalgpallur, kes sellise tähiseni jõudnud (97 väravat Meistrite liigas, 2 UEFA Superkarikas, 1 Meistrite liiga eelringis).

659 minutit enne Bayerni vastu skoorimist oli Ronaldo Meistrite liigas kuival olnud.

31 klubi vastu 15 riigist on Ronaldo Meistrite liigas värava löönud.

Cristiano Ronaldo. Foto: CHRISTOF STACHE

10 tõrjet tegi kohtumises Reali vastu Bayerni väravavaht Manuel Neuer. See on tema isiklik rekord Meistrite liigas.

16 järjestikust kodukohtumist oli Bayern enne eilset Meistrite liigas võitnud.

1. korda Meistrite liiga ajaloos lõid kaks alla 20aastast mängijat ühes ja samas play-off kohtumises värava, kui AS Monaco alistas 3:2 Dortmundi Borussia. Ajalugu tegid prantslased: Monaco 18aastane ründaja Kylian Mbappe ja Dortmundi 19aastane ääremängija Ousmane Dembele.

4 penaltit on tänavu Meistrite liigas määratud Leicester City vastu. Eile õhtul kaotati Madridi Atleticole 0:1 just 11-meetri karistuslöögist, mille realiseeris Antoine Griezmann.

0 pealelööki tegi eile Leicesteri tähtründaja Jamie Vardy. Küll suutis 77 minutit mänginud inglane teha ühe täpse söödu...

Jamie Vardy. Foto: Paul White

14 väravat on Meistrite liigas Griezmann karjääri jooksul löönud. Sama palju on suutnud ka kaks teist Prantsusmaa tippu, kes on nüüdseks küll karjääri lõpetanud: Zinedine Zidane ja Robert Pires.

5 penaltit 11st on tänavu Meistrite liiga play-off'is realiseeritud.

18 korral viimasest 21 mängust pole Atletico Meistrite liigas koduväljakul pidanud võrgust noppima ühtegi palli.

6 play-off kohtumist pärast Meistrite liiga võitmist 2013. aastal on Bayern kaotanud. Neist viis on tulnud Hispaania klubide vastu.

6 väravat on tänavu Bayerni mängijad Meistrite liigas peaga löönud. See on tänavu klubisarja parim näitaja, eile oli peaga täpne Arturo Vidal.

Arturo Vidal (punases särgis). Foto: Matthias Schrader

20 korda 21st on AS Monaco Euroopa klubisarjades järgmisesse ringi pääsenud, kui nad on võitnud paari avakohtumise. Eile tegi Prantsusmaa klubi võõrsil 3:2 säru Dortmundi Borussiale.

7 play-off kohtumist viimasest kümnest on Dortmundi Borussia kaotanud. Ülejäänud kolm on võidetud.

1475 kohtumist olid Bayerni ja Reali pallurid enne eilset lahingut Meistrite liigas kokku pidanud. Kogemusi täis meeskonnad, pole midagi öelda.