Oscar Robertson ja Russell Westbrook.Foto: Sue Ogrocki
Korvpall
13. aprill 2017, 10:48

STATISTIKAPOMM | Täpne Jordan, võimsa rünnakuga Warriors ja kolmikduublimasin Westbrook

Täna öösel peetud mängudega lõppes maailma tugevaima korvpalliliiga NBA põhihooaeg. Kes viskas keskmiselt enim punkte? Kes võttis mängu kohta kõige rohkem lauapalle? Nendele ja teistele küsimustele leiab vastuse Õhtulehe statistikapommist!

2558 punkti viskas põhihoaajal kokku Oklahoma City Thunderi tagamees Russell Westbrook. See oli tänavuse hooaja parim näitaja, Westbrookile järgnesid James Harden (2356) ja Isaiah Thomas (2199).

42 kolmikduublit tegi tänavu Westbrook ning püstitas NBA rekordi. Varasemalt hoidis tippmarki enda käes Oscar Robertson (41).

Oscar Robertson ja Russell Westbrook. Foto: Sue Ogrocki

70 punkti viskas tänavu Phoenix Sunsi Devin Booker kohtumises Boston Celticsi vastu. See oli tänavuse põhihooaja rekord, Bookerile järgnesid Klay Thompson (60 vs. Indiana Pacers) ja Damian Lillard (59 vs. Utah Jazz).

25 lauapalli suutsid ühes mängus hankida nii Rudy Gobert, DeAndre Jordan kui Hassan Whiteside. Mõistagi oli tegemist põhihooaja parimate näitajatega.

22 korvisöötu suutis ühes mängus jagada Westbrook, mis jäi põhihooaja tippmargiks. Talle järgnesid John Wall ja Chris Paul (mõl. 20).

149 punkti viskas Golden State Warriors 23. novembri kohtumises Los Angeles Lakersi vastu.

10 vaheltlõiget suutis ühes mängus teha Draymond Green, talle järgnesid Marcus Smart (8) ja Stephen Curry (7).

Draymond Green (paremal). Foto: Michael Wyke

8 ühes mängus blokeeritud viskega hiilgasid Gobert ning Brook ja Robin Lopez.

31,6 punkti kohtumises viskas teistkordselt NBA skoorikuningaks tõusnud Westbrook. Ameeriklase lähimad jälitajad olid James Harden (29,1) ja Isaiah Thomas (28,9).

14,1 lauapalli võttis keskmiselt Miami Heati keskmängija Hassan Whiteside, kellele järgnesid Andre Drummond ja Jordan (mõl. 13,8).

11,2 korvisöötu jagas mängu kohta Harden. Habemikule järgnesid Wall (10,7) ja Westbrook (10,4).

71,4% visetest tabas Los Angeles Clippersis leiba teeniv Jordan.

DeAndre Jordan. Foto: Mark J. Terrill

324 kolmepunktiviset tabas hooaja jooksul Stephen Curry. Tema lähim jälitaja, meeskonnakaaslane Klay Thompson, tabas 268 kaugviset.

45,1% täpsusega tabas kolmepunktiviskeid neljandat korda NBA täpseima käega kaugviskajaks tunnistatud Kyle Korver, kes siirdus hooaja keskel Atlanta Hawksist Cleveland Cavaliersi.