Maik-Kalev Kotsari (mustas) üritust on segamas Zach Collins.Foto: Christian Petersen
Korvpall
13. aprill 2017, 12:38

NCAA finaalturniiril Kotsari koduülikooli vastu paksu pahandust teinud talent osaleb NBA draft'is

Korvpalli USA üliõpilasmeistrivõistlustel finaali jõudnud, kuid seal Põhja-Carolinale kaotanud Gonzaga ülikooli korvialune jõud Zach Collins teatas, et osaleb tänavu NBA draft'is.

19aastane ja 213 cm pikkune ameeriklane viskas Gonzaga eest oma debüüthooajal keskmiselt 10 punkti ning võttis 5,9 lauapalli mängus. Lisaks blokeeris ta kohtumise kohta 1,8 vastaste viset ning kogus hooaja peale 69 blokki. Gonzaga särgis on rohkemat suutnud vaid praegu Euroliigas palliv 2014. aasta NBA tšempion Austin Daye (70).

"Minu ja minu pere jaoks oli tegemist väga tähtsa otsusega. Tahan tänada Gonzaga treenereid ning kõiki meeskonnakaaslaseid. Hooaeg oli tõeliselt eriline ning ma ei unusta seda iial," lausus Collins.

Muide, tänavuste üliõpilasmeistrivõistluste poolfinaalis kohtus Gonzaga eestlase Maik-Kalev Kotsari koduülikooli Lõuna-Carolinaga. Gonzaga 77:73 võiduga lõppenud mängus viskas Collins 14 punkti, võttis 13 lauapalli ning blokeeris kuus vastaste viset. Sealjuures sai ta ühe korra käpa peale ka Kotsari sooritusele.