Tammeka vs Sillamäe 1:1.Foto: Aldo Luud
Jalgpall
14. aprill 2017, 21:21

7 VÕTIT | Sillamäe võitis vinge laululahingu, kuid Tammeka võitles välja raske viigi + GALERII (5)

Jalgpalli Eesti meistrivõistluste kuuendas voorus tegid Sillamäe Kalev ja Tartu Tammeka Sepa staadionil 1:1 viigi. Õhtuleht võtab mängu kokku seitsme võtmeküsimuse abil.

1. Mis sai mängus otsustavaks?

Kannatlikkus. Üsna kiiresti sai selgeks, et Kalev on täna avapoolaja parem meeskond, kuid siiski ei suudetud esialgu liiga palju reaalseid väravamomente luua. Mida aeg edasi, seda paremini pall liikuma hakkas, kuni teise poolaja alguses lõpuks Daniil Ratnikov sihtmärgini jõudis.

Seejärel saatis sama stsenaarium Tammekat. Rünnakul haarati ohjad oma kätte ja pikki palle tsenderdati karistusalasse nii kaua, kuni vahetusmees Martin Jõgi palli väravasse saatis.

Tammeka vs Sillamäe 1:1. Foto: Aldo Luud

2. Kuidas mõjus treenerivahetus Sillamäe mängule?

Pigem hästi. Nädala alguses peatreeneri Algimantas Briaunyse teenetest loobunud Sillamäed juhendas täna peatreeneri kohusetäitjaks määratud Vadim Dobiža. Uimase alguse järel sai Kalev end avapoolaja keskel käima ja võttis mängu täielikult enda kätte. Murdepunktiks sai juhtvärav, mille järel idavirulased lagunesid. Siinkohal peavad nii treener kui mängijad peeglisse vaatama.

Kokkumäng vajab veel timmimist, kuid tabeli põhja see meeskond tänast mängupilti arvestades pigem ei kuulu.

Meistriliiga tabel tänaste mängude järel.

3. Kes võitis tribüünidel toimunud lalulahingu?

Sillamäe. Ida-Virumaalt kohale sõitnud kümmekond fanaatikut võtsid laulu üles kohe avaminutil ja ei väsinud mitte kordagi. Seitse laulukoori juhtoinast näitasid korraliku trummisoolo saatel oma laia repertuaari.

Härrade vorm liikus tõusvas joones ja pidevalt üllatati uute viisijuppidega. Siinkohal peab lisama, et vene keel sobib jalgpallilauludeks suurepäraselt – konkreetne, agressiivne, ergutav! Lõpuks lendasid seljast ka särgid, mis tähendab, et Sepa staadion köeti piisavalt kuumaks.

Tammeka laulukoor oli vähemalt kaks korda suurem, kuid täna jäädi napilt kalevlastele alla. Ka meeskonna kehv mäng võttis neilt veidi hoogu maha. Kohe, kui Sillamäe väljakul ohjad enda kätte võttis, jäid ka Tartu fännid vaiksemaks.

Tammeka vs Sillamäe 1:1. Foto: Aldo Luud

4. Kes oli parim mees väljakul?

Daniil Ratnikov. Sillamäelt tegelikult ühtne ja stabiilne esitus, kuid Ratnikovi lõi ikkagi värava ja kogenud mees juhatas rünnakul vägesid vägagi silmapaistvalt. Tema söödud on heal päeval Eesti meistriliiga tippklass. Eraldi kiidusõnu väärib ka Maksim Lipini esitus.

5. Mida peavad meeskonnad edasist silmas pidades silmas pidades parandama?

Tammeka puhul paistis silma tõsine ebakindlus palliga mängimisel. Seniste tulemuste põhjal võiks arvata, et mängitakse tundumalt mõnusamat ja vabamat jalgpalli. Pole kahltuski, et tartlaste tehnilised oskused lubavat rohkemat, kuid täna olid söödud ebatäpsed ja triblingud ebakindlad. Rohkem julgust!

Uus peatreender tõi Kalevile kindlasti uue hingamise, kuid avapoolajal toimunud domineerimise juures ootaks paremat realiseerimist. Suurim puudujääk tekkis ründajate ja poolkaitsjate kokkumängu juures. Kui vastaste karistusala ümbruses söödud ja omavaheline suhtlus täpsemaks saada, küll siis tuleb ka rohkem väravaid.

Tammeka vs Sillamäe 1:1. Poolajal toimus ka munade koksimise võistlus. Foto: Aldo Luud

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Tammeka ründaja Martin Jõgi: "Kehva alguse põhjus peitub ilmselt selles, et meil oli selja taga kaks väga rasket mängu, millest üks ka lisaajale. Taastusaeg oli väga lühike, kuid otseselt selle taha ka pugeda ei saa.

Standardolukorrad ongi meie tugevus. Pall leidis Kiidroni (Tammeka kapten Kaarel Kiidron – toim), kes ilmselt üritas küll lüüa, kuid tuli hoopis sööt minuni. Mul oli vaja pall ainult võrku lüüa.“

Tammeka vs Sillamäe 1:1. Foto: Aldo Luud

7. Mis saab edasi?

Järgmise nädala laupäeval võtab Tammeka kodus vastu meistriliiga liidri Tallinna Levadia, kellel on tänavu ette näidata viis võitu ja üks viik. 25. aprillil sõidetakse külla Paidele.

Sillamäe kohtub Paidega juba järgmisel nädalal ja 24. aprillil seisab ees raske lahing tiitlikaitsja FCI Tallinnaga.