Brittide kahepaat Rio olümpial. Foto: MURAD SEZER
Spordivaria
15. aprill 2017, 14:23

KAE-KAE! Suurbritannia treener pakkus naissportlastele suguühte eest kohta rahvuskoondises (10)

Briti meedia tuli välja šokeeriva uudisega, kui kohaliku kanuuspordi treener olevat pakkunud naissportlastele seksuaalvahekorra eest kohta rahvuskoondises. 

Artiklis anonüümseks jäänud juhendaja pakkus lisaks eelnimetatutel ka ühele alla 23aastasele sportlasele võistlust välismaal, juhul kui too temaga suguühtesse astub. 

Juhtum on pannud suure põntsu Suurbritannia kanuuspordile ja 19 miljoni naelsterlingi suurusesse investeeringusse. 

Briti kanuumeeskond võitis möödunud Rio olümpiamängudelt koguni kolm kuld- ja kaks hõbemedalit. Skandaali valguses tuleb aga alaliidul kõvasti võitlusesse asuda, et oma nime puhtaks pesta. 

Anonüümseks jääda soovinud sportlane rääkis juhtunust nii: "Olime välislaagris, kui üks 18aastane tüdruk kolis treeneri tuppa, et seal end ravida. 

Mõtlesin, et see on veidi kummaline ja pöördusin meiega kaasas oleva abilise poole. Ka tema nõustus, et see pole päris normaalne. 

Kui tagasi koju jõudsime, siis lepiti mulle kohtumine treeneri ja eelnimetatud abilisega. Mulle tehti selgeks, et ei tohiks juhtunust rääkida ja kuulujutte levitada - see võib kellegi karjäärile halvasti mõjuda." 

See oli skandaalse treeneri üks paljudest pattudest. Ühel korral kippus sama mees verbaalselt ka ühe hoolealuse pere elu kallale. 

"Helistasin treenerile ja rääkisin oma poja treeningutest ning seal toimunud väiksest tülist," meenutas lapsevanem. "Ta muutus aga solvavaks - lubas meie koju tulla ja ära tappa mind, minu naist ning ka poja."

Kuigi kõnealuse treeneri nimi pole teada, siis suur vastutus lasub koondise juhil John Andersonil, kes sel kõigel juhtuda lasi. Nimelt 2009. aastal pöördus kogu meestekoondis kirjaliku avaldusega eelnimetatud juhendaja vastu, kuid kõrgemalt ei võetud midagi ette.