Tim Howard USA koondise särgis.Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
16. aprill 2017, 11:36

"Emak******!" Endine ManU täht sai fänni sõimamise eest pika võistluskeelu (2)

Colorado Rapidsi jalgpallimeeskond peab järgmises kolmes mängus hakkama saama ilma põhiväravavaht Tim Howardita, kuna puurilukk kaotas mängus Kansas City Sportinguga enesevalitsemise, vahendab Telegraph.

38aastane USA vutilegend, kes veetis suurema osa karjäärist Inglismaal Manchester Unitedi ja Evertoni klubides, läks närvi, kui Kansas City fännid käskisid USA koondislasel Coloradosse tagasi kobida. Milline täpselt Howardi vastus oli, ei ole sotsiaalmeediasse riputatud videost kuulda, aga selgelt on aru saad, et mees kutsub fänne "emak******iks".

Kodumeeskond Kansas City võitis mängu 3:1 ning pärast lõpuvilet tahtis Howard karvupidi kokku minna võõrustajate ründaja Dom Dwyeriga. Kohtunikud pidid mehed lahutama. Teel riietusruumi osales Howard veel ühes "vaidluses" fänniga, mille sisu pole aga teada.

USA jalgpalli kõrgliiga MLS tähtsatele ninadele Howardi käitumine ei meeldinud, ning meest karistati kolmemängulise võistluskeelu ning rahatrahviga. See ajas omakorda harja punaseks mängijate ametiühingul.

"Kuigi mängijate ühing ja Tim tunnistavad, et tema käitumine oli kohatu, ei tohiks tähelepanuta jätta ülejäänud konteksti. MLSil on põhjalik fännide käitumiskoodeks, mille järgi toetajad peavad suhtuma teineteisesse ja mängijatesse viisakalt ning ei tohi rikkuda korda, mille alla käivad ka roppused või solvav keelekasutus," vahendab ametiühingu avaldust ESPN.

"Olukorras osalenud fännid rikkusid koodeksit korduvalt, rutiinselt ja avalikult ning pääsesid karistuseta. Pole üllatav, et sellele järgnes mängijapoolne reaktsioon."