Anett Kontaveit Bieli turniiril.Foto: AP / Scanpix
Tennis
16. aprill 2017, 17:55

Anett Kontaveit kaotas Bieli turniiri finaali oma neljalt settpallilt (5)

Anett Kontaveit sai Bieli tenniseturniiri finaalis valusa kaotuse, ta pidi tunnistama 17-aastase Tšehhi tõusva tähe Marketa Vondrousova 6:4, 7:6 paremust.

Seejuures evis Kontaveit teises setis nelja settpalli, kaks tükki seisul 6:5 vastase servil, ning veel kaks tükki kiires lõppmängus seisul 6:4. Kuid realiseerida ei õnnestunud neist ühtegi, seejuures kiires lõppmängus oma servil eestlanna ründas, tšehhitar ajas hästi tagasi ja lõpuks jäi üks ründelöök võrgulinti pidama...

Vondrousova asemel võinuks finaalivastaseks oodata mõnda teist tšehhitari - kuid seni veel maailma edetabelis 233. kohal asuv neiu näitas juba mängu alguses, miks ta alistas eelmistes kohtumistes järjest oma kaasmaalannad Kristyna Pliskova (WTA 58.) ja Barbora Strycova (WTA 18.). Seisul 1:0 teenis Kontaveit vastase servil viis murdepalli, kuid tšehhi piiga mängis nendel hästi ja võitis lõpuks geimi.

Seisul 3:3 andis Kontaveit oma servigeimi mitme lihtveaga ära ja tagasi seda võita ei õnnestunudki. Seisul 4:5 pääses ta vastase servil ette 40:0, kuid selleski geimis ei õnnestunud realiseerida ei neid kolme ega ka peagu järgnenud neljandat murdepalli ning Vondrousova tegi oma teiselt settpallilt 6:4.

Teine sett algas Kontaveiti ülipika pallingugeimiga, ses oli seitse tasamängu, ja lõpuks kallutas eestlanna selle enda kasuks. Kohe tuli ka 2:0, ent sama kiirelt läks oma geim ära - 2:1... Treener Glenn Schaap luges väikese puhkepausi ajal hoolealusele kõvad sõnad peale ning eestlanna saigi lõpuks mängu paremini sisse. Ta hoidis oma servigeime kindlamalt, paraku ei õnnestunud vastase omasid kuidagi enda kasuks kallutada. Kohati olid selles "süüdi" ka Vondrousova mitmel punktil järjest imeliselt välja tulnud löögid. Nii jõuti kiiresse lõppmängu, ehkki initsiatiiv oli juba Kontaveiti päralt.

Statistikat (Kontaveit - Vondrousova): esimese servi õnnestumise protsent 79 vs 55, esimesel servil võidetud punktid 66/45 (68%) vs 51/37 (73%), teisel servil võidetud punktid 18/7 (39%) vs 42/21 (50%), murdepallid 14/1 vs 7/2, kokku mängu jooksul võidetud punktid 87 vs 90.

WTA turniiril finaali jõudmine tähendas ikkagi Kontaveiti karjääri parimat saavutust ning ta tõuseb edetabelis 99. kohalt 74ndaks! Vondroušova aga kerkib suisa poole võrra, 117ndaks! Toome WTA Twitteri konto abil lugejani ka Kontaveiti tänukõne võistluse lõputseremoonial: