Selveri mehed võivad rõõmustada - avamäng on käes. Foto: Tiina Kõrtsini
Võrkpall
16. aprill 2017, 19:16

GALERII | Raskest seisust välja tulnud Selver murdis emotsionaalses finaalseeria avamängus Tartu (3)

Võrkpalli Eesti meistrivõistluste finaalseeria algas põnevalt, kui võõrustaja Tallinna Selver alistas pärast kaotatud avageime Tartu 3:2. 

Kohtumist alustasid teravamalt külalised, haarates mänguohjad. Liialt suurt edu sisse mängida ei õnnestunud, kuid Selverit samuti ligi ei lastud. Seega avageim kindlalt 25:20 Tartule. 

Teises vaatuses said paremini minema võõrustajad. Pärast kerget algedu anti initsiatiiv aga taaskord tartlastele. Külalised võtsid kingituse rõõmuga vastu ning vormistasid 25:22 paremusega endale 2:0 edu. 

Selver ei soovinud aga kodumängu nõnda kergelt käest anda ning kolmandat geimi alustati tormiliselt. Asuti juhtima 7:1, kui esimene punkt anti Tartule Lincoln Williamsi serviveast. Sarnast hoogu suudeti säilitada ning külalistele sõnaõigust ei antud - 25:19 paremus ning kogumäng 1:2. 

Pärast seda jätkati võrdsete duellis, kus kord oli peal Selver, siis jällegi Tartu. Emotsionaalses ja elektrist pakatavas punkt-punkti heitluses suutsid võõrustajad üle elada matšpalli ning neljanda geimi 28:26 enda kasuks pöörata. 

Otustav geim jätkus sealt, kus pooleli jäi. Kummalgi ei õnnestunud korralikult initsiatiivi haarata, kuniks pärast pooltevahetust tegi seisult 7:8 tegid võõrustajad 5:0 spurdi. Sellega oli Tartu murtud ning 15:10 paremusega kindlustas Selver raskeset seisust 3:2 mänguvõidu. 

Kohtumise resultatiivseimaks tõusis Selveri parimana 27 silma toonud Lincoln Willams. Tartule tõi 22 punkti Bradley Gunter. 

Nelja võiduni peetav finaalseeria kolib nüüd Tartusse, kui järgmised kaks kohtumist peetakse heade mõtete linnas 19. ja 21. aprillil.