Anett Kontaveit tunneb, et andis endast Bielis kõik - tasuks neli võitu ja finaalikoht.Foto: AP / Scanpix
Tennis
16. aprill 2017, 20:08

Anett Kontaveit: võtan Bielist kaasa positiivse ja õpetliku, kaotus kripeldama ei jää (1)

Bieli tenniseturniiril finaali jõudnud ning seal tasavägise heitluse järel tšehhitari Marketa Vondroušova paremust tunnistama pidanud Anett Kontaveit ütles, et võtab võistluselt kaasa positiivse ja õpetliku.

"Oleks rumal lasta kaotusel end rööpast välja lüüa," ütles Kontaveit Õhtulehele antud telefoniintervjuus. "Finaal oli tasavägine, andsin endast kõik ja usun, et see kripeldama ei jää. Jah, oleksin mõneski kohas saanud ka ise paremini tegutseda, tie-break ei tulnud välja soovitud moel, samas ka mängis vastane murdehetkedel väga hästi. Sain siin turniiril väga häid võite, veerand- ja poolfinaalis olid rasked mängud."

Kontaveit alistas teel finaali kolmesetilistes mängudes belglanna Elise Mertensi ja valgevenelanna Aliaksandra Sasnovitši. "Poolfinaalis tundsin ise end tähtsatel punktidel kindlalt, suutsin neid enda poole suunata. Täna oli teistsugune mäng ja teistsugune vastane, kes oli kaitses tõepoolest väga hea. Vondroušova tegi imelise turniiri, ta võitis sama hea mänguga ka Pliskovat ja Strycovat."

Elu parima tulemuseni jõudnud Kontaveit märkis, et tehtud on palju tööd ja rõõmustas, et see on hakanud vilja kandma. "Ka rasked turniirid arendavad, ses mõttes on väga hea, kui saan palju niisuguseid tasavägiseid mänge. Tõsi, siin jäi väga palju murdepalle realiseerimata, panin seda ka ise tähele. Loomulikult püüan neid enda kasuks kallutada, aga järelikult pean neid mängides muutuma veel kindlamaks.

Mõistagi oleme sellest treeneriga rääkinud ja räägime edaspidigi. Üldiselt midagi uut ega erilist pole, arvan, et liigun õiges suunas. Alati leidub asju, mida saab paremaks muuta."

Bieli turniir oli omapärane, poolfinaali jõudis üks maailma teise (108. Sasnovitš) ja üks kolmanda saja mängija (233. Vondroušova). Ning Kontaveit isegi oli alles jõudnud saja parema sekka. Nad kõik tõestasid, et mängib sportlane, mitte edetabelikoht.

Näiteks WTA koduleht nimetas Kontaveiti ja Sasnovitši poolfinaali väga kõrgetasemeliseks. "Sasnovitš kaotas hiljuti Miamis maailma tippu kuuluvale Johanna Kontale otsustavas setis 4:6," märkis eestlanna.

Maailma edetabelis 74. kohale tõusev Kontaveit alustab juba järgmise nädala lõpus rohkem kui 700 000-dollarilise auhinnafondiga Stuttgardi turniiri kvalifikatsiooni. Seal mängitakse juba liival ning selle väljakukattega kohanemiseks jääb vaid paar päeva. "Võiks muidugi rohkem olla. Liival tuleb alguses võtta mäng korraga," ütles Kontaveit.