Bastia - Lyoni vahelisel kohtumisel toimunud rahutused.Foto: PASCAL POCHARD-CASABIANCA
Jalgpall
16. aprill 2017, 21:58

VIDEO | Prantsusmaa jalgpalli kõrgliigas tungisid kodufännid vastasmängijatele platsil kallale

Prantsusmaa jalgpalli kõrgliigas juhtus Bastia ja Lyoni mängul inetu intsident, milles kodumeeskonna fännid tungisid kahel korral külalistiimi mängijatele kallale. 

Lyon külastas Bastia meeskonda Korsika saarel ning probleemid algasid juba enne kohtumist. Osad fännid ei lasknud külaliste väravavahil Mathieu Gorgelinil sooja teha, lüües palle tema värava suunas. Kui puurivaht üritas poolehoidjad eemale lükata, ründasid märatsejad teda ja teisi Lyoni mängijaid. 

Lyoni mängijad jooksid riietusruumi ega polnud nõus kohtumist üldse mängima, ent muutsid hiljem meelt ning matš algas 55 minutit hiljem. Siiski piirdus kohtumine kõigest avapoolajaga, sest rahutused jätkusid pärast 45. minutit.

Lyoni esiväravavaht Anthony Lopes jalutas platsilt minema, kui tema vastu astus üks Bastia fänn. Kui Lopes lükkas väljakule jooksnud inimese endast eemale, ägestusid teised poolehoidjad ning ründasid teisi külalismeeskonna jalgpallureid. Pärast seda intsidenti polnud muud valikut kui kohtumine pooleli jätta.

Staadionilt lahkunud Lyoni tiimibussi loopisid fännid igasuguste esemetega ning märulipolitsei kasutas nende vastu pisargaasi. Prantsusmaa jalgpalliliit mõistis fännide tegutsemise hukka ning lubas uurida, mis täpsemalt juhtus.

See pole esimene kord, kui Bastia poolehoidjad jubedalt käituvad. Jaanuaris pidi meeskond ühe staadioni osa sulgema, kui Nice'i ründaja Mario Balotelli suunas karjuti rassistlikke solvanguid. 

Lyon puutus sel nädalal aga juba teist korda kokku märatsevate fännidega. Teisipäeval võõrustati Euroopa liiga kohtumises Istanbuli Besiktast, kuid meeskondade fännide tõttu algas matš 45 minutit hiljem ning juhtunut uurib UEFA.