Sebastian Vettel tantsis Bahreini GP poodiumil samamoodi nagu Kelly Sildaru 2016 Aspenis. Foto: Reuters/Scanpix
Vormel 1
17. aprill 2017, 04:00

Sebastian Vettel tähistas Bahreinis esikohta Sildaru-tantsuga (12)

Vormel 1 hooaeg jätkus Bahreinis. Põneva võidusõidu võitis Ferrari esipiloot Sebastian Vettel, kes tähistas esikohta poodiumil tantsuga, mis meenutas kangesti Kelly Sildaru esitust pärast mullu võidetud karjääri esimest X-mängude kulda.

Vettelile järgnesid Lewis Hamilton (Mercedes) ja kvalifikatsioonis üllatuslikult esikoha noppinud Valtteri Bottas (Mercedes). Kuigi Bottas suutis mõned ringid liidrikohta hoida, kujunes võistlus ikkagi kahe suure, vastavalt teiselt ja kolmandalt kohalt startinud Hamiltoni ja Vetteli duelliks, mille saatuse määrasid kaks võtmemomenti.

Esimene neist võidusõidu kümnendal ringil, kui Vettel mõnevõrra ootamatult esimese boksipeatuse tegi. Teine Hamiltonile määratud viie-sekundilise karistus.

Miks britt ajatrahvi sai? 13. ringil lasti avarii järel rajale turvaauto ja Hamilton siirdus boksi, ent samal ajal tegutsesid Mercedese mehaanikud Bottase masina kallal. Hamilton võttis sissesõidul hoo liigselt maha ning takistas sellega Daniel Ricciardot.

Kolmekordsel maailmameistril oli kaks võimalust – kas kanda karistust korralise peatuse ajal või lisandub see võistluse järel lõppajale. Valik langes esimese variandi kasuks, kuid rong oli sellega juba läinud.

Tänu pool-juhuslikule (või ülikavalale?) varajasele peatusele – enne turvaauto rajale tulekut – õnnestus Vettelil võistlus kontrollida. Kuigi teiseks tõusnud Hamilton näitas pärast viimast boksipeatust hiilgavat kiirust, oli 18sekundiline vahe liiga suur.

Täpselt nii palju, et sai spekuleerida: mis juhtunuks, kui Hamilton poleks viiesekundilist trahvi teeninud? Ilmselt näinuks sel juhul Bahreinis viimastel ringidel armutut võidusõitu kahe tiitlipretendendi vahel. Üleliia kahetseda ei tasu, sest kolmas etapp tõestas taas, et alanud F1 hooaeg tõotab pakkuda rohkesti põnevaid võidusõite, sest autod on varasemast võrdsemad.

Lisaks Ferrarile ja Mercedesele on tippkonkurentsis ka Red Bull, kelle esisõitja Max Verstappen pidi eilse võistluse paraku piduriprobleemide tõttu 11. ringil pooleli jätma.

Vettel: "Oli väga hea päev, kus terve meeskond pingutas kõvasti ja olime tõesti kiired. Varajane boksipeatus oli meie edu võti."

Hamilton: "Õnnitluseb Sebastianile. Boksis teenitud karistus oli minu süü, palun meeskonna käest vabandust. Proovisin kõigest väest Sebi kinni püüda, aga ei õnnestunud. Ent pingutame kõik koos edasi ja võitlus jätkub!"

F1 MM-sarja neljas etapp sõidetakse kahe nädala pärast Sotšis, Venemaal.