Pisarais Isaiah Thomas.Foto: Maddie Meyer
Korvpall
17. aprill 2017, 11:43

VIDEO | VALU JA PISARAD: vahetult enne NBA play-off´i algust õe kaotanud tähtmängija oli kohtumise eel totaalselt rivist väljas

Läinud öösel NBA play-off seeriat alustanud Boston Celtics pidi vastu võtma kaotuse, kui liidermängijat Isaiah Thomast tabas vaid loetud tunnid varem perekondlik tragöödia. 

Nimelt hukkus Thomasi õde Chyna autoõnnetuses. Korvpallur kuulis traagilist uudist Celticsi mängueelsel treeningul. Mängujuht andis parajasti ajakirjanikele intervjuud, kui tagamängija Avery Bradley, kes pärit Thomase kodulinnast Tacomast, sõbra riietusruumi kutsus.

"Tal on väga raske," teatas Bostoni peatreener Brad Stevens enne kohtumise algust. "See on igati mõistetav, sest teda ja kogu perekonda tabas suur tragöödia. Oleme talle igati toeks. 

Rääkisime temaga veidi enne mängu. Andsime talle võimaluse ise otsustada, kas ta soovib kohtumises kaasa teha või mitte." 

Thomas otsustas mängisime kasuks ning ei teinud seda sugugi halvasti. Mängujuhi arvele kogunes 38 mänguminutiga 33 punkti ning 6 resultatiivset söötu. Siiski tuli tunnistada Chicago Bullsi 106:102 paremust. 

Enne kohtumist polnud korvpalluril aga sugugi lihtne. Veel veidi enne avavilet valas Thomas pisaraid, kui teda lohutas meeskonnakaaslane Bradley. Vaata videost südantlõhestavaid hetki: 

Mängu ajaks oli Bostoni üks liidreid enda tossudel õe sümboolselt ära märkinud. "R.I.P. Väike õde.", "Chyna" ja "Ma armastan sind" olid sõnumid, mis ketsidelt välja paistsid. 

Toetust avaldas ka kogu Celticsi meeskond, kui kohtumise eel peeti Chyna Thomas auks leinaseisak. 

Rasketel hetkedel olid toeks ka fännid, kes Thomast kõvahäälselt toetasid.