Kristian Kullamäe kaitses. Foto: Dr. Bernd Seydel
Korvpall
17. aprill 2017, 12:19

Kristian Kullamäe eduka veerandfinaalseeria järel: olen valmis meeskonna Saksamaa kõrgliigasse aitama

Saksamaa esiliigas palliv Kristian Kullamäe tunnistas, et pärast mõnevõrra üllatuslikku pääsu poolfinaali sihitakse eelkõige kohta kahe parima hulgas. 

Eestlase leivaisa Oettinger Rockets pääses play-off´i eelviimase ehk seitsmendana. See tähendas, et vastamisi tuli minna teisena asetatud Crailsheim Merlinsiga, kellele põhiturniiril kahel korral alla jäädi. 

"Edu taga võiski olla see, et play-offis algab kõik nullist. Suutsime esimese mängu võõrsil võita, mille tõttu vastane muutus veidi närvilisemaks. Meie saime aga sealt enesekindlust," rääkis Kullamäe Õhtulehele võiduka seeria võtmemomendist. 

Oettingeri poolfinaalvastane pole veel selge. Chemnitz Niners ja Trier Gladiators selgitavad edasipääseja seeria viiendas mängus täna õhtul. Kuigi Niners lõpetas põhihooaja kolmandana, eelistaks eestlane vastaseks just neid. 

"Minu puhas eelistus oleks Chemnitz. Põhiturniiril jäi nendega 1:1. Seejuures võitsime neid võõrsil. Lisaks on nad ainult 2 tunnise sõidu kaugusel Gothast. Trier on 4 tunni kaugusel, mis võib seerias oluliseks faktoriks saada." 

Siht on ainult üks - alistada ükskõik kumb, kes vastu tuleb. "Eesmärgiks on kindlast finaalikoht, kuna siis oleme kindlustanud koha meistriliigas," kinnitas Kullamäe, et mingisuguseid üleminekumänge aste kõrgemale tõusmiseks vaja ei lähe. 

Kuigi veerandfinaalseerias pääses 17aastane tagamängija platsile episoodiliselt, siis endast parima on ta alati valmis andma. "Minul vormi ja enesekindlusega hetkel probleemi ei ole. Olen valmis koguaeg mängu sekkuma ja kui mind usaldatakse platsile, siis proovin aidata meeskonda nii hästi kui suudan." 

Millal Oettingeri poolfinaalseeria käima läheb pole hetkel veel teada. Teine paar peab esimese kohtumise 21. aprillil ning eeldatavasti jääb ka eestlaste koduklubi avamäng sinna kanti.