Lionel Messi vaidlemas kohtunikuga. Foto: Victor R. Caivano
Jalgpall
17. aprill 2017, 13:00

Mängukeelu teeninud Lionel Messi astub FIFA vastu sõtta (5)

FIFA distsiplinaarkomisjon otsustas mõned nädalad tagasi määrata Lionel Messile karmi karistuse, sest ta ründas MM-valiksarja kohtumises verbaalselt abikohtunikku. 

23. märtsil Argentiina ja Tšiili vahel toimunud kohtumises polnud Messi rahul õigusemõistjate tegutsemisega ning ei jätnud seda ka välja näitamata. Maailma üks parimad vutimehi mõisteti süüdi otseste solvangute eest abikohtunikule. Argentiinlasele määrati nelja mängule koondisekeeld ning ligi 10 tuhande euro suurune trahv. 

Ühe mängu karistusest on maailma üks parimaid vutimehi juba ära kandnud, kuid Argentiina vutiliit on võtnud nõuks otsus edasi kaevata. Peamiseks argumendina väidetakse, et hispaania keelne väljend "la concha de tu madre" ("sa kuradi emane" vmt.) pole tegelikult solvav. 

Samuti soovitatakse rõhutada, et Messi kasutabki selliseid väljendeid, nagu näiteks siis kui ta Barcelonaga mõne karika on võitnud. 

Üles on keeratud ka vutimees ise. Nimelt ootab mai alguses ees Šveitsis ees FIFA koosviibimine, kus antud teema arutlusse võetakse. Messi on aga andnud selgelt märku, et tema pintsaklaste ees head nägu teha ei kavatse ning oma käitumise pärast vabandust ei palu. Vähemalt seniks, kuni tema karistus tühistatud on. 

"Messile on teada antud, et kui ta FIFA ees vabandaks võiks teda oodata lühem karistus," teatas Argentiina meedia.