Lewis Hamilton vasakul ja Valtteri Bottas. Foto: Hassan Ammar
Vormel 1
17. aprill 2017, 13:21

Vetteli vägevad sõidud tõukavad Mercedest ebameeldiva otsuse suunas

Uue vormel 1 hooaja algus on pärast Sebastian Vetteli võitu Bahreinis pannud Mercedese olukorda, kust nad peavad langetama otsuse, mille sarnase ees nad pole pidanud olema. 

Sakslane on esimesest kolmest etapist parim olnud kahel. Seetõttu peab Mercedes otsustama, kas valida meeskonnas kindel number üks, kellele kaardid mängitakse. 

Tegelikult see juba mõneti juhtuski, kui Bahreini GP-l paluti umbes poolel distantsil Valtteri Bottasel Lewis Hamilton endast mööda lasta. Selleks hetkeks oli selge, et suuremad võimalused Vetteli püüdmiseks on britil. Teadupärast sellest siiski ei piisanud. 

Pärast võistlust küsiti tiimibossilt Toto Wolffilt, millises hooaja faasis esisõitja võidakse valida. Austerlane vastas nii: "Meile see ei meeldi. Absoluutselt mitte. 

Oleme saanud seda viimasel paaril hooajal vältida. Aga olukord on nüüd veidi teistsugune. Selle tuleb pikemalt juurelda, kas ja kuidas edaspidi käituda.

Sooviksime mõlemale anda igaks võistluseks võrdsed võimalused. Võlgneme selle Hamiltonile ja Bottasele. Nad peaksid saama end proovile panna võrdsetes tingimustes."