Fernando AlonsoFoto: ANDREJ ISAKOVIC
Vormel 1
17. aprill 2017, 23:09

Fernando Alonso McLaren-Honda mootoriprobleemidest: see ajab vihale (3)

McLaren-Honda piloot Fernando Alonso oli nii Bahreini GP ajal kui ka pärast võistlust masina mootori jõuetuse peale ülimalt pahane. 

"Kuidas nad saavad minust mööda sõita? Nad olid minust 300 meetri kaugusel, aga sirgel mööduvad minust. Ma pole elus kunagi nii väikse võimsusega sõitnud," vihastas Alonso meeskonna peale juba võidusõidu ajal. 

Hispaanlane oli sunnitud kaks ringi enne lõppu katkestama ning vihahoog jätkus ka siis. "Uskumatu, kui palju aeglasemad sirgel oleme. Kuidas on võimalik 300-400 meetrit ühe sirgega tagasi sõita? See ajab vihale. 

Muredest hoolimata olime punktidele lähedal. Peaaegu jõudsime ka kümne parema sekka. Peame jätkuvalt tööd tegema. Tegu pole ka õnnega. Meil on probleeme mootoriga, mis pole kuidagi seotud õnnega." 

Siiski on lootust, et juba varsti Alonso ja ta tiimikaaslane Stoffel Vandoorne vormelissse parema mootori. Teisipäeval algaval testimisel Bahreini ringrajal lubas mootoritootja proovida uusi ideid. "Tegu pole siiski täiesti uue jõuallikaga," kinnitas Honda F1 boss Yusuke Hasegawa. 

Algselt plaanis Honda uut mootorit esimest korda kasutada Monaco või Kanada GP ajal, kuid väidetavalt võib uus jõuallikas valmida Hispaania võidusõiduks ehk 1. maiks.