Valmo Kriisa (palliga)Foto: Tiina Kõrtsini
Korvpall
17. aprill 2017, 22:04

Valmo Kriisa karjääri jätkumisest: vaatame, mis saab. Ma ei oska praegu öelda

Valga korvpallimeeskond hooaeg lõppes esmaspäeval veerandfinaalseeria kolmandas kohtumises saadud 85:94 kaotusega Raplale. See võib tähendada ka 42aastase Valmo Kriisa mängijakarjääri lõppu. 

Mängujuhi jaoks sai seerias otsustavaks üks faktor. "Lauavõitlus. Muud ei olegi. Lauavõitluses jäime kõvasti alla. Nemad said palju ründelaua, meie ei saanud üldse," sõnas Kriisa. 

Kolmandas kohtumises oli pikalt vigadega probleeme Rapla kahel korvialusel mängijal Thomas van der Marsil ja Indrek Kajupangal, kellest esimene langes ka viie veaga neljanda perioodi alguses välja. 

"Meil polnud sellist strateegiat rünnata korvi alt, aga seal otsustasid mängu mingid muud elemendid, näiteks ebasobival ajal ebasportlikud vead. Jätsime sellise kogenematu võistkonna mulje. Oleks pidanud targemalt mängima ja oleks asi natukene teistmoodi ka olnud."

Raplal oli täna väga õhuke pink, kuid Valga ei suutnud seda terve kohtumist ära kasutada. "Mingi aja suutsime, aga ütleme nii, et täna olid vead ja kõik Rapla poole. Meil oli koguaeg vigadega probleeme, väga lihtsalt vilistati seekord meile. Lõpuks meil olid vead täis, Rapla vabaviskejoonel. Niimoodi oli väga raske." 

Kas Kriisa arvas, et seeria saab nii kiiresti läbi? "Ei. Ma arvasin, et see ei saa kolme mänguga läbi. Aga jah, nii see läks."

Kuna Valga ei pääsenud ka Lätis play-off'i on meeskonna hooaeg läbi. Mis saab edasi? "Ma ei tea, eks koguneme. Siis vaatame mis saab. Sain siit jälle hindamatu kogemuse, mille jätan aga enda teada." 

Kas sellega lõpetab Kriisa ka enda karjääri? "Seda kogemust jagub ikka, seda peaks edasi jagama. Vaatame edasi, mis saab. Ei oska praegu öelda."