Saimon Sutt (palliga) dirigeeris hästi pärnakate rünnakuid ning kogus 21 punkti ja 5 korvisöötu.Foto: Stanislav Moškov
Korvpall
18. aprill 2017, 21:42

Lisatud asjaosaliste kommentaarid!

7 VÕTIT | Suvepealinlaste jõudemonstratsioon, Pärnu - TTÜ 85:61 (2)

Eesti korvpallimeistrivõistlustel alistas Pärnu Sadam veerandfinaalseeria kolmandas mängus koduväljakul TTÜ 85:61 ja jõudis 3:0 ülekaaluga teise klubina nelja parema hulka - mitu aastat oli veerandfinaalis napilt kaotatud, nüüd sai töö tasutud! Õhtuleht võtab duelli kokku seitsme küsimuse abil.

1. Mis otsustas seeria saatuse?

Pärnu tasakaalustatum koosseis ja pikkuse ülekaal. Pärnakatel on meeskonnas Reinar Hallik ja Domagoj Bubalo, kellele TTÜ-l polnud samaväärseid mehi vastu panna. Kui seeria esimestes mängudes see veel nii palju välja ei paistnud, siis täna eriti esimesel poolajal küll. Suureks vaheajaks oli lauavõitluse seis 23:10! Hallik toetas traditsiooniliselt kolmeste ja nutikate söötudega. Lisaks olid Bubalo ja Hallik korvi all kehad, kellest niisama lihtsalt üle ei visanud, ning selle võrra saadi TTÜ tagameestele avaldada korvist kaugemal tugevamat survet. See kõik kasvatas enesekindlust ka rünnakupoolel - võitjad tabasid enda kohta väga palju, 13 kolmest.

2. Kas Pärnu niivõrd kindel ülekaal oli üllatav?

Pigem jah. Põhiturniiri järel lahutas Pärnut ja TTÜd kõigest üks võit, meeskonnad lõpetasid 4. ja 5. kohal ning mõistagi võis just sellest paarist loota tasavägiseimat veerandfinaali - mis sest, et põhiturniiril olid pärnakad jäänud peale 3:1. Mõlema tiimi esindajad märkisid enne seeria algust: peale jääb kas Pärnu kaitse või TTÜ rünnak. Jäi esimene, ja seda kindlamalt, kui võis eeldada. Pärnakad surusid kahes esimeses mängus napimalt, täna aga juba kindlalt oma tahtmise peale. Kaks ja pool minutit enne kolmanda veerandi lõppu näitas tabloo juba 66:37 ja mäng oli tehtud. TTÜ ei suutnud üheski mängus visata 80 punkti.

3. Kas Pärnust saab korvpallilinn?

Pole kindel. Veerandfinaalseeria 2:0 eduseis oli piisav põhjus, et Pärnu publik võinuks linna spordihalli täna pilgeni täita. Kuid seda ei juhtunud.Publikut küll jagus ja lärmi tehti kõvasti, kuid umbes pooled istekohad jäid täitmata. Aegadeni, kus võrkpall omal ajal Rabahalli puupüsti täis tõi, on veel minna. Tõsi, praegune esindushall mahutab mõistagi Rabahallist rohkem rahvast.

4. Kes oli seeria parim pallur?

Pärnu mees Domagoj Bubalo. Varem Eesti publikule end Rapla meeskonnas tutvustanud horvaadist tsenter on üks väga suur põhjus, miks Pärnu pärast mitme aasta pikkust üritamist lõpuks nelja parema hulka jõudis. Ta oli selgelt üle oma TTÜ kolleegist Nikola Vujovicist. Seeria avamängus Bubalolt 19 punkti ja 10 lauapalli, teises kohtumises 18 ja 8, täna 14 ja 10.

5. Mida peab Pärnu poolfinaali silmas pidades parandama?

Pärnu meeskonnal on parandamisruumi küllaga, sest kolmele järjest saadud võidule vaatamata jääb alati kohti, kust juurde panna. Näiteks täna esimesel poolajal tekkis sisse mõnigi rumal lahendus, 20 minutiga tehti 9 pallikaotust - paljuvõitu. Poolfinaalis eeldatavalt BC Kalev/Cramoga ollakse selged autsaiderid, äsjases seerias nähtud puudused tuleb kõrva taha panna pigem pronksiseeriat silmas pidades.

6. Mida ütlesid asjaosalised?

Heiko Rannula, Pärnu peatreener: "Täna oli pigem TTÜ omadega läbi. Juba mängu alguses ei jõudnud nad kaitsesse tagasi ning tundsin varakult, et läheme oma teed. Üle pika aja tabasime ka kaugelt hästi, aga saime ka palju vabu viskekohti. Ning play-off'ides loeb ikkagi kaitse, saime TTÜ viskajad kinni."

Reinar Hallik, Pärnu mängija: "Tahtsime seeriat võita, ükskõik, kas 3:0 või 3:2, võtsime mängu korraga. Rahvas aitas kõvasti kaasa. Täna oli saalis päris palju rahvast, aitäh kõigile, kes vaatama tulid ning loodame, et järgmisel korral tuleb sama palju või rohkemgi. See lõi positiivse õhkkonna ja kui paar tükki sisse ka läheb, on eriti hea mängida!"

Rait Käbin, TTÜ peatreener: "Vastasel oli rohkem mehi, kes suutsid niisugustes mängudes treeneri taktikat ellu viia. Loomulikult ei tahtnud me 0:3 kaotada, aga midagi pole öelda - paremad võitsid. Langesime nii kaitses kui ka rünnakul oma süsteemist välja. Tegime raske viske, nad tulid poolkiire rünnakuga üle, Reinar  jõudis viimasena kohale, sai palli ja loomulikult pani kolmese ära."

7. Mis saab edasi?

TTÜ meistriliiga hooaeg on läbi, küll ootab neid 4. ja 5. mail ees tudengiliiga ISBL kodusaalis peetav Final Four. Pärnu kohtub poolfinaalis tõenäoliselt Kalev/Cramoga, kes juhib Rakvere Tarva vastu 2:0 ja soovib homme Keilas peetavas kolmandas kohtumises seeria lõpetada. Pärnu osalusel peetav poolfinaalseeria algab 29. aprillil.